Breng de herfst in je keuken. Vanaf 21 september gaan we zeven dagen lang koken met de groenten en -fruit van de herfst en maken daarmee de lekkerste gerechten. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang elke dag een recept met seizoensgroenten gratis in je mailbox. 

Hoe doe je mee met de Herfstkeuken?

  1. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
  2. Je ontvangt van ons vanaf dan zeven dagen lang elke dag een e-mail met een recept.

Wil je graag meedoen met de Herfstkeuken?

>> Schrijf je in op onze nieuwsbrief Seizoenskeuken. <<


 

Hieronder vind je alvast het weekmenu van de Herfstkeuken.

Doe je graag je boodschappen vooraf? Download ons handige boodschappenlijstje.

Dag 1:

  • Pittige herfstgroentetaart, met rode bietensalade, peperkoek en geitenkaas.

Dag 2:

  • Vegetarische fricandon of gehaktbrood met gegrilde aardappelspiesjes en warme bloemkool met kerriemayonaise.

Dag 3:

  • Pompoen op Engelse wijze met geroosterde venkel en champignonballetjes met knolselderijsaus en gomasio van pompoenpitten.

Dag 4:

  • Open lasagne van seitan met aubergine en tomatenpesto met bladsalade met mieriksworteldressing en zuurkool als smaakmaker.

Dag 5:

  • Gratin met kastanjes, shiitake en gorgonzola - Salade van gemarineerde groenten en rucola

Dag 6:

  • Warme groene soep met pesto en kruiden
  • Geroosterde prei met kurkuma geroosterde worteltjes met gorgozolasaus - pasta pesto - Biet bourguignon
  • Chocolademoelleux met mokkasaus

Dag 7:

  • Koude courgette- en komkommersoep met tsatsiki
  • Gegrilde courgette met labneh en granaatappelpitten - geroosterde aardappelen met look en rozemarijn - Rode bietensalade - Kikkererwten en warmoes met yoghurt - Geroosterde pompoen
  • Crumble van havermout en appeltjes