Je bent hier:

Nieuws

Reacties (0)

Velt zegt 'ja' tegen agro-ecologie

Agro betekent zoveel als voedsel produceren. Ecologie wil zeggen dat je de natuurlijke processen respecteert. Als je die twee woorden samenvoegt, krijg je agro-ecologie. ‘Het is een concept waarmee Velt nauw verbonden is’, aldus Velt-directeur Jan Vannoppen. 'Agro-ecologie ligt dicht bij Velt omdat we voedsel willen produceren met de natuur mee in plaats van tegen de natuur in.'

Reacties (0)

Word moestuincoach

Heb je groene vingers? Ben je graag met kinderen bezig? En zou je graag jouw kennis delen? Dan is de opleiding moestuincoach van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie van dit najaar in Zeeland zeker iets voor jou.

Reacties (0)

Zo oogst je een appel

Het leukste ‘fruitmoment’ van het jaar is aangebroken: de oogsttijd. Maar hoe weet je dat je appels plukrijp zijn? En hoe pluk je ze het best? Je leert het hier.

Nu te koop

Sponsors

Steun de crowdfunding Not Your Bee
Ecoflora

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen