Op een mooie zomerdag lokt de natuur ons naar buiten. Buiten eten is veel leuker als je je vrienden en familie optrommelt. En wanneer iedereen een gerecht meebrengt, krijg je een ontzettend leuke en verrassende tafel. Zo leer je nieuwe smaken kennen. Is er trouwens een beter onderwerp om het ijs te breken dan goed eten? Liefde gaat wel degelijk door de maag.

Kik erop los

Een recept om duimen en vingers af te likken? Deze variant op onze gesmaakte kipcurry doet het prima op je brood, maar ook als dip (voeg wat room of melk toe) of bijgerecht. Tip: vul eens een tomaat of blad sla met dit lekkers.

Het recept nodigt uit om te experimenteren. Verzin je eigen kikvariatie en laat het ons weten op onze Facebookpagina. Je maakt zo kans om een Boc ’n Roll van Supergoods te winnen.

Kikcurry

200g gekookte kikkererwten (of een uitgelekte bokaal) - 80g creamcheese (vegan varianten zijn er ongetwijfeld!) - 1 sjalotje - Peper en zout - 1/2 el currypoeder - 1 el sojasaus - 1/2 el balsamicoazijn - 1/2 el ahornsiroop - 1/2 el lookpoeder

  • Laat een pan met olijfolie goed heet worden. Bak de kikkererwten tot ze goudgeel worden en gaan knisperen.  Kruid met het lookpoeder. Blus met de sojasaus, balsamicoazijn en ahornsiroop. Laat afkoelen
  • Versnipper het sjalotje. Doe samen met de creamcheese in een foodprocessor of maatbeker. Voeg de afgekoelde kikkererwten toe en mix een paar keer kort maar hevig (de pulsestand). Zo heb je nog voldoende beet maar toch de smeuïgheid van een slaatje. Kruid af met peper en zout.
  • Optioneel maar zeker een aanrader: Voeg wat fijngesneden kerstomaatjes en peterselie toe.
  • Bewaar in een kraakschone bokaal tot een week in de koelkast.

Recept kookeetleef - https://kookeetleef.wordpress.com/


Wat krijg je vandaag nog op je zomerbord?

  • Deze middag organiseren collega's Riet en Emelie en ecokok Janna een live stream op onze Facebookpagina
  • Vandaag deelt Plantaardiger haar favoriete zomerbordje met ons!
  • Nog meer lekker ecosmosjes voor je zomerse picnic vind je in ons boekje Ecosmos en in ons handboek Lekker Ecologisch!

(C) Foto: Leentje Speybroeck