Je bent hier:

Nieuws

Minder voedsel verspillen? Deze lijst helpt je

Wil je minder voedsel verspillen maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? Deze lijst helpt je al een heel eind op weg. 

Lees meer

Rodekoolsalade met pindasaus

Hoe minder je opwarmt, hoe minder energie je nodig hebt. Rauwkost is dan ook de meest klimaatvriendelijke bereidingswijze. Daarom hier een heerlijke wintersalade.

Lees meer

Zo bespaar je energie als je kookt

Als je kookt, verbruik je energie. Maar hoe kan je je verbruik zo laag mogelijk houden? Hier enkele tips op een rijtje.

Lees meer

Recepten met respect voor de boeren

Volg je de basisprincipes van ecologisch koken, dan hou je rekening met een eerlijke prijs voor de boeren die je voedsel kweken. Ook wanneer de producten uit het buitenland afkomstig zijn, is het van belang dat de boeren geld voor hun waar krijgen.

Lees meer

Geef de boer geld voor zijn waar

Deze week gaan we dieper in op een nieuw basisprincipe van de ecologische keuken: geef de boer geld voor zijn waar.

Lees meer

Verrassende recepten met biologische citrusvruchten

Deze week belichten we in onze reeks rond de basisprincipes van de ecologische keuken het belang van biologische producten. Onze Velt-lesgevers delen enkele recepten met biologische citrusvruchten met jou.

Lees meer

Waarom kiezen voor biologisch fruit?

Deze week zetten we een nieuw principe van de ecologische keuken in de kijker: kies voor biologisch. Maar waarom zou je dat doen, bijvoorbeeld wanneer het gaat over fruit? Onze expert Geert Gommers legt uit.

Lees meer

Tips om het zelf beter te maken

We geven je enkele tips die het je makkelijker maken om te kiezen voor zelfbereide voeding. Ecologisch én gezond.

Lees meer

Zelf bereid weekmenu in plaats van kant-en-klaar

Volg je de principes van ecologisch koken, dan kies je voor zelf bereid in plaats van kant-en-klaar. Met ons handige weekmenu tover je elke dag een verse maaltijd op tafel, ook tijdens een drukke werkweek.

Lees meer

Wok van pastinaak en witlof, om 'mmmmmm' tegen te zeggen

Deze bijzonder lekkere wok combineert twee wintergroenten: pastinaak en witlof. Smaakmakers als gember, rode peper en koriander fleuren deze stoere jongens helemaal op. Het recept is van de hand van Griet Van Herck. Zij serveert het gerecht het liefst met romige kokosrijst, zoetzure rodebietenhummus en chips van spruitjes.

Lees meer

Sponsors

Huis van Haaz

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid