Wil je minder voedsel verspillen maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? Deze lijst helpt je al een heel eind op weg.
Wil je minder voedsel verspillen maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? Deze lijst helpt je al een heel eind op weg.
Hoe minder je opwarmt, hoe minder energie je nodig hebt. Rauwkost is dan ook de meest klimaatvriendelijke bereidingswijze. Daarom hier een heerlijke wintersalade.
Als je kookt, verbruik je energie. Maar hoe kan je je verbruik zo laag mogelijk houden? Hier enkele tips op een rijtje.
Volg je de basisprincipes van ecologisch koken, dan hou je rekening met een eerlijke prijs voor de boeren die je voedsel kweken. Ook wanneer de producten uit het buitenland afkomstig zijn, is het van belang dat de boeren geld voor hun waar krijgen.
Deze week gaan we dieper in op een nieuw basisprincipe van de ecologische keuken: geef de boer geld voor zijn waar.
Deze week belichten we in onze reeks rond de basisprincipes van de ecologische keuken het belang van biologische producten. Onze Velt-lesgevers delen enkele recepten met biologische citrusvruchten met jou.
Deze week zetten we een nieuw principe van de ecologische keuken in de kijker: kies voor biologisch. Maar waarom zou je dat doen, bijvoorbeeld wanneer het gaat over fruit? Onze expert Geert Gommers legt uit.
We geven je enkele tips die het je makkelijker maken om te kiezen voor zelfbereide voeding. Ecologisch én gezond.
Volg je de principes van ecologisch koken, dan kies je voor zelf bereid in plaats van kant-en-klaar. Met ons handige weekmenu tover je elke dag een verse maaltijd op tafel, ook tijdens een drukke werkweek.
Deze bijzonder lekkere wok combineert twee wintergroenten: pastinaak en witlof. Smaakmakers als gember, rode peper en koriander fleuren deze stoere jongens helemaal op. Het recept is van de hand van Griet Van Herck. Zij serveert het gerecht het liefst met romige kokosrijst, zoetzure rodebietenhummus en chips van spruitjes.