De laatste week Dagen zonder Vlees! Deze week letten we op ons budget om zondag te knallen met een heus lentemenu op Pasen.


Maandag 10 april - Gebakken rijst

Rijst van gisteren is perfect om een nieuw gerechtje mee te maken: gebakken rijst. Kies voor groenten van het seizoen: die zijn goedkoper omdat ze minder afstand moeten afleggen én er meer aanbod van is.

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Barbara Creemers


Dinsdag 11 april - Indiase spinazie en linzen

Dit gerechtje ontstond tijdens een improcookingworkshop. Dan brengt iedereen een seizoensgroente naar keus mee. Daarmee -en met mijn voorraadkast- gaan we aan de slag. Die avond had iemand een flinke bos rood gesteelde warmoes meegebracht. Wat je daar mee deed. Want dat smaakt toch eigenlijk naar niet veel.

Warmoes kan aards smaken als je hem enkel stooft met peper en zout maar met look en een scheut sojasaus krijgt hij meteen allure en in combinatie met een pittige tomatensaus smelt hij helemaal in je mond. Wij gingen voor de laatste combi en vulden aan met groene linzen voor een volwaardig stoofpotje.

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Leentje Speybroeck


Woensdag 12 april - Lekker bordje vol

Dit bordje bordje zit zo boordevol heerlijke groenten dat je het vlees op geen enkel moment gaat missen. Vind je één van de groenten niet? Geen probleem: je kan hier allerlei groenten in kwijt. Zoek je nog meer inspiratie? Zoek dan op internet of Pinterest eens op ‘Buddha Bowl’.

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Leentje Speybroeck


Donderdag 13 april - Pasta met radijzen

De lenteoogst mag dan nog wat magertjes ogen, saai is die zeker niet. Deze pasta heeft het allemaal. Kleur, smaak en verse vitamines. Bovendien hoef je helemaal niks van je groenten weg te gooien bij dit recept. Het radijzenblad wordt immers een heerlijke pesto.

> Klik hier voor het recept

(C) Foto: Barbara Creemers


Vrijdag 14 april - Spelthaverpizza

Als ik zou vragen ingrediënten te associëren met pizza zouden de tomaten, champignons, paprika’s, artisjokken en olijven me waarschijnlijk om de oren vliegen. Pizza is dan ook bij uitstek een zuiders zomergerecht. Maar met een beetje creativiteit en verbeelding wordt pizza veel meer dan dat.

> Klik hier voor het recept

(C) Foto: Leentje Speybroeck


Zaterdag 15 april - Brandneteltaartjes

Wildpluktijd is al lang aan de gang dus hoog tijd voor een kruidig receptje! Ik waagde me gisteren immers aan het betere plukwerk en brandde serieus mijn handen maar de oogst maakte alles goed. Brandnetels zijn niet alleen reuzelekker in koude en warme gerechtjes maar ook nog eens supergezond.

> Klik hier voor het recept

(C) Foto: Leentje Speybroeck


Zondag 16 april - Paasmenu

Vandaag is het feest! En dus genieten we van een typisch voorjaarsgerechtje. Er is wel wat werk aan, maar hé, het is niet elke dag Pasen. Geniet ervan!

> Klik hier voor het recept