(On)kruiden spelen in een ecologische keuken een onmisbare rol. Ze zijn een rijke en gezonde aanvulling op de seizoensgebonden variatie aan groenten en fruit en geven je keuken karakter door hun diversiteit aan smaken.
Tijdens deze kookworkshop bereid je lekkere gerechten met verschillende tuin(on)kruiden. Je leert een aantal bewaar- en verwerkingstechnieken gebruiken, wat kunstmatige smaakstoffen overbodig maakt.
Je kiest vooraf tussen de 2 mogelijke lesvormen en maakt met de lesgever duidelijke afspraken over de nodige infrastructuur en de prijs van de ingrediënten. Hieronder vindt je meer info over elke lesvorm. Door bij je boeking de algemene voorwaarden te aanvaarden, verklaar jij je als organisator verantwoordelijk voor de nodige infrastructuur en materialen. Uitzonderingen zijn zeker mogelijk, maar moeten op voorhand goed afgesproken worden.
1. Een presentatie met demonstratie
maximum 30 deelnemers
infrastructuur:
een beamer en projectiescherm of witte muur en voldoende stoelen
gootsteen met warm en koud water om groenten te wassen
afwasproduct, afwasborstel of spons en keukenhanddoeken
servies en bestek om de proevertjes te serveren
spreek af met de lesgever welke andere dingen nodig zijn en wie daarvoor zorgt (bv een (mobiele) kookplaat, een oven, potten en pannen, een mixer, …)
2. Een kookles
maximum 15 deelnemers
infrastructuur:
een beamer en projectiescherm of witte muur en voldoende stoelen
gootsteen met warm en koud water om groenten te wassen
afwasproduct, afwasborstel of spons en keukenhanddoeken
borden, soepkommen en bestek om de maaltijd te serveren
min 8 kookplaten (= 2 standaard kookvuren)
een goede elektrische oven (liefst hete lucht) met bakplaat en roosters
voldoende werkblad (of tafels) in de buurt van de keuken
voldoende kookpotten (kleine en grote)
bak- en braadpannen, ovenschotels
serveerschalen, kommen
houten lepels, kloppers
mixer, keukenrobot, weegschaal
voor iedere deelnemer een keukenhanddoek, snijmes en snijplank (je kan vragen dat ze dit zelf meebrengen)