Tijdens Kook de lente maakt Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, van de start van de lente een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke lentegroenten en blazen vergeten groenten en fruit nieuw leven in.

Maar wat zijn dé groenten van dit moment? En hoe maak je daarmee een heerlijk gerecht. Meld je (onderaan deze pagina) aan voor onze nieuwsbrief en ontvang vanaf 18 maart élke dag een tip in je mailbox. En dat een week lang!

Kiezen voor seizoensgroenten is kiezen voor lekkere, gevarieerde en gezonde voeding. Én voor voeding die zacht is voor dier, mens en milieu:

  • Lokale, biologische en seizoensgebonden voeding heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk.
  • Seizoensgroenten zijn vriendelijker voor onze portemonnee omdat ze een minimum aan extra energie vragen.
  • En door zelf ons potje te koken, krimpt onze voetafdruk nog een beetje meer. Want bewerkte voeding vraagt heel wat energie.

Schrijf je in

* verplicht veld

Duid hieronder aan dat we je mailadres mogen gebruiken om je nieuwsbrieven te sturen (GDPR-wetgeving).

Je kan op elk moment uitschrijven op deze nieuwsbrief door onderaan de mail op 'uitschrijven' te klikken. Meer informatie over onze privacyverklaring vind je op onze website.