Je bent hier:

Nieuws

Zes tips om gevarieerd te eten

Gevarieerd eten is niet alleen lekker, maar ook gezond. Maar als je elke dag iets klaar moet maken, is het niet zo simpel om nieuwe dingen te bedenken. Daarom deze zes tips van Emelie Heller, onze medewerkster ecologische voeding. ‘Eigenlijk gebruik ik een kookboek nooit om een gerecht helemaal na te maken’, zegt ze. ‘Voor mij is het eerder een tool om inspiratie op te doen.’

Lees meer

Schrijf je in voor unieke webinar over insecten van prof. Dave Goulson

Aftellen naar 20 maart! Dan organiseert Dave Goulson, professor Biologie uit Sussex, speciaal voor Velt een online webinar. Het onderwerp: insecten en alles wat ermee te maken heeft. ‘We kunnen niet zonder die kriebelbeestjes’, zegt de professor.

Lees meer

Keukenpraatjes 13: groentetaarten

In een nieuwe aflevering van de online kook-babbel Keukenpraatjes snijdt onze huiskok Leentje Speybroeck de groentetaarten aan.

Lees meer

Dahl met kokospannenkoekjes

Dahl is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken, een ontmoeting tussen zachte en pikante smaken. Het is heerlijk in combinatie met kokospannenkoekjes. 

Lees meer

Over het belang van eiwitten

Eiwitten. Ze vormen een onmisbaar element in onze voeding. Je mag er niet te veel van innemen, maar ook te weinig is geen goed idee. Ontdek hier hoe je de perfecte balans houdt.

Lees meer

‘Vraag naar lokale voeding zit in de lift’

Hoe korter de keten, hoe beter vinden Veerle Huybrechts en Sander Van Nieuwenhove van het biologische landbouwbedrijf Ferm in Zemst (Vlaams-Brabant, België). En ze zijn blijkbaar niet alleen. 

Lees meer

Lasagne van warmoes en pompoen

Bij 'lasagne' denken we al snel aan tomaat en kaassaus. Maar ook met warmoes en pompoen is het een lekker gerecht. Probeer het zelf eens!

Lees meer

Bietensoep met pinda

Een soepje smaakt altijd, nietwaar? Neem deze bietensoep met pinda bijvoorbeeld. Perfect voor dit seizoen.

Lees meer

Spruitjesquiche met gorgonzola

Koken volgens het seizoen? Gewoon doen! Neem deze quiche van spruitjes en gorgonzola bijvoorbeeld. 

Lees meer

Verger Partagé, een verhaal met toekomst

Ons Velt-project Verger Partagé bestaat drie jaar. Tijd voor een terugblik en een beeld van de toekomstplannen dus!

Lees meer

Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid