Je bent hier:

Nieuws

Reclaim the seeds op 2 februari in Oudenaarde

Reclaim the seeds is een beurs waar iedereen zaden, knollen en stekjes kan ruilen of weggeven. Het doel? De diversiteit aanwakkeren en aandacht vragen voor de bedreigingen door grote bedrijven en de Europese zadenwetgeving.

Lees meer

Winterkeuken: maandag

Heb jij in de winter ook zo'n nood aan voedzame en troostrijke gerechten? Maar mis je weleens inspiratie om met winterse ingrediënten aan de slag te gaan? Deze week hoef je alvast je hoofd niet te breken over wat je gaat koken. Want Leentje stelde voor jou een lekker verwarmend wintermenu samen. Elke dag vind je hier vier gratis recepten: ontbijt, lunch, tussendoortje én avondmaal. We gaan vandaag van start met kokoskwark, lunchen met een salade van warme pompoen en oesterzwammen, smullen van kokos-citroenkoekjes, en genieten 's avonds van een winterse groentestoofpot.

Lees meer

Bestel je biozaden met de Velt-zadenactie

Velt is er voor tuiniers met een ecologisch hart. Daarom organiseren we elk jaar een samenaankoop van biologische zaden. We bieden een ruime keuze aan zaden, pootgoed, plantgoed en paddenstoelenbroed én een aardige korting.

Lees meer

Verslag symposium 'Hoe gezond is ecologische voeding?'

Wie eet met aandacht voor het milieu, doet dat meestal ook met de bedoeling om gezond te eten. Gezond verstand vertelt ons immers dat ecologisch eten impact heeft op de gezondheid. Maar wat weten we met zekerheid over die relatie tussen gezonde en ecologische voeding?

Specialisten gaven tijdens het symposium 'Hoe gezond is ecologische voeding?' (op 24 november in Dronten) hun kijk. Hieronder kun je alvast de presentaties (her)bekijken.

Lees meer

Velt zoekt een vrijwilliger voor hulp bij de Velt-ecotuindagen 2019

In juni 2019 is het weer zo ver: dan zetten honderden particulieren in Vlaanderen en Nederland de poort naar hun ecologische tuin open. Dit fantastische hoogtepunt dat duizenden tuinliefhebbers op de been brengt, bereiden we voor vanaf januari. Om ons hierbij te ondersteunen, zoeken wij een vrijwilliger. Ben jij kandidaat?

Lees meer

Bladeren in de moestuin

Als de bladeren vallen, zijn veel mensen geneigd om die zo snel mogelijk op te ruimen. In een ecologische tuin is dat gelukkig niet nodig. Het is immers een heel natuurlijk fenomeen dat gevallen bladeren de grond tijdens de herfst en winter bedekken. Maar waar houd je het best rekening mee als je bladeren in je moestuin wilt gebruiken?

Lees meer

Watervlooien veel kwetsbaarder voor neonicotinoïde dan gedacht

De impact van pesticiden op de natuur wordt doorgaans getest in laboratoria, op organismen en in omstandigheden die onderzoekers zelf bepalen. De keuzes die onderzoekers maken, zo blijkt nu, zouden de resultaten wel eens heel sterk kunnen beïnvloeden. Daarom is het Levend Lab van Martina Vijver, hoogleraar ecotoxicologie in Leiden, niet minder dan baanbrekend te noemen. Zij bestudeert de impact van verschillende stoffen op reële ecosystemen.

 

Lees meer

Recept: Indische knolseldertaart met dadels

Nu het kouder wordt en de dagen krimpen, krijgen wij weer zin in winterse comfortfood. En dat is deze knolseldertaart. Hartig en verwarmend. Smakelijk!

Lees meer

Verslag studiedag Permacultuur 10 november

 

Permacultuur is veelzijdig. Je tuin, je kijk op natuur, en je levenswijze komen er in samen. Het is een vorm van ecologisch leven en tuinieren. Daarom omarmt Velt permacultuur. Wat zijn de principes van permacultuur? Hoe maak je ze concreet in je tuin?

Tuinspecialisten van Velt én permacultuurexperten gaven tijdens de studiedag Permacultuur (op 10 november in Brussel) hun kijk. Hieronder kun je alvast de presentaties (her)bekijken.

Lees meer

Ho, ho, ho. We verzenden je boeken zo!

Met de kerstman in het vooruitzicht geeft Velt jou een cadeautje: van 8 november tot 15 januari 2019 wordt elke bestelling vanaf 40 euro je zonder verzendkosten toegestuurd. Perfect voor je eindejaarsgeschenken! Een boek voor oma die graag kookt, een hint voor je partner die dringend de fruitbomen moet snoeien of wat inspiratie voor jezelf om je tuin aan te pakken. In de online Velt-winkel vind je voor elk wat wils.

Lees meer

Sponsors

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen