Je bent hier:

Nieuws

18.159 gezinnen zijn lid van Velt

Velt doet het goed. Met 18.159 gezinnen bereiken we het hoogste aantal leden ooit. Samen vormen we een grote familie, jong en oud, in de stad en op het platteland. Allemaal eco-actief!

Lees meer

Velt zegt 'ja' tegen agro-ecologie

Agro betekent zoveel als voedsel produceren. Ecologie wil zeggen dat je de natuurlijke processen respecteert. Als je die twee woorden samenvoegt, krijg je agro-ecologie. ‘Het is een concept waarmee Velt nauw verbonden is’, aldus Velt-directeur Jan Vannoppen. 'Agro-ecologie ligt dicht bij Velt omdat we voedsel willen produceren met de natuur mee in plaats van tegen de natuur in.'

Lees meer

Word moestuincoach

Heb je groene vingers? Ben je graag met kinderen bezig? En zou je graag jouw kennis delen? Dan is de opleiding moestuincoach van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie van dit najaar in Zeeland zeker iets voor jou.

Lees meer

Zo oogst je een appel

Het leukste ‘fruitmoment’ van het jaar is aangebroken: de oogsttijd. Maar hoe weet je dat je appels plukrijp zijn? En hoe pluk je ze het best? Je leert het hier.

Lees meer

Dit wist je nog niet over de pissebed

De herfst heeft alweer zijn intrede gedaan. Dat betekent niet alleen dat de dagen korter worden, ze worden ook natter. En voor heel wat kriebelbeestjes is dat een groot feest. Zo ook voor de pissebed. Leer hier alles over deze kleine afvaleter.

Lees meer

Herfstkeuken: 7

Tijdens Kook de herfst maakt Velt van de start van de herfst een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit. Vandaag op het menu o.a. goudgele havermoutsmoothie.

Lees meer

Herfstkeuken: dag 6

Tijdens Kook de herfst maakt Velt van de start van de herfst een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit. Vandaag op het menu o.a. lasagne met pompoensaus  met salade van gemarineerde venkel.

Lees meer

Herfstkeuken: dag 5

Tijdens Kook de herfst maakt Velt van de start van de herfst een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit. Vandaag op het menu onder meer pruimenvierkantjes.

Lees meer

Herfstkeuken: dag 4

Tijdens Kook de herfst maakt Velt van de start van de herfst een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit. Vandaag op het menu onder meer wentelteefjes met kokos en honing.

Lees meer

"We willen mensen bewust maken van milieu en biodiversiteit"

Achter enkele huizen in de Timmermanstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe, ligt een klein ommuurd parkje met een speeltuin, gemeenschappelijke moestuin en boomgaard. Hier komt een groep buurtbewoners wekelijks samen voor het beheer van de moestuin en boomgaard. Luc Jamoulle, Beatrix Tilquin, Chantal De baenst en Ellen Fiers van het buurtcomité zijn de oprichters en trekkers van dit buurtinitiatief. Het initiatief is gebaseerd op de principes van het Engels burgerinitiatief ‘Incredible Edible’.

Lees meer

Nu te koop

Sponsors

Ecoflora
Steun de crowdfunding Not Your Bee

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen