Velen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die veranderingen zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Boeren zitten in een wereldwijde concurrentiestrijd en veel land wordt gebruikt voor productie van veevoer en brandstof in plaats van lokaal voedsel.

Met de Voedsel Anders Conferentie denken en werken boeren, vissers, burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen verder aan eigentijdse, duurzame en eerlijke  voedselproductie en –consumptie, met nieuwe relaties tussen boer en consument. Zo leveren we creatieve en dynamische alternatieven voor de grootschalige en geïndustrialiseerde voedselproductie gedicteerd door multinationale ondernemingen.


Denk en doe mee

Wil je leren, ervaren, meedenken, discussiëren over nieuwe en bereikbare vormen van voedsel en landbouw?  Wil je helpen bruggen te slaan en meewerken aan een duurzamer en eerlijker systeem? Wil je kennismaken met duurzame (jonge) boeren en vissers en geïnspireerd raken door innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland? Mis deze conferentie dan niet!

  • Data: vrijdag 12 februari 2016 (13u - 22u) en/of zaterdag 13 februari 2016 (10u - 18u)
  • Locatie: Wageningen Universiteit, Orion, Gebouw 103
  • Adres: Bronland 1, 6708 WH Wageningen
  • Prijs: zie hieronder

Programma

Klik hier om het volledige programma te bekijken.

Ook Velt draagt inhoudelijk bij tot het programma met de workshop "Samentuinen en stadslandbouw: lekkere tools om maatschappelijke doelstellingen te realiseren."


Aanmelden en kosten

Bestel een ticket via www.voedselanders.nl/aanmelden2016. Betalen kan direct via iDeal of via een overboeking.

  • €50 voor de conferentie of €25 per dag;
  • Studenten en lage inkomens € 12,50 per dag: vraag om een kortingscode via [email protected]. Kinderen tot 15 jaar: gratis.

Kosten zijn inclusief koffie/thee/gebak. Een biologisch diner (vr) en lunch (za) zijn ter plekke te verkrijgen.


(C) Foto's en filmpje: Voedsel Anders