Met 31.000 bezoekers op de teller zet Velt opnieuw een kanjer van een evenement neer. 198 tuinen zetten afgelopen weekend hun poorten wagenwijd open voor alle geïnteresseerden. Met succes, zo blijkt. Want zelfs dreigende onweerswolken weerhielden ecominnend Vlaanderen en Nederland er niet van om eens te gaan kijken hoe ecologisch tuinieren er in de praktijk aan toegaat.

Het zag er nochtans niet zo veelbelovend uit voor het weekend. Twee Limburgse tuinen moesten annuleren wegens te veel wateroverlast en ook de weersvoorspellingen zagen er niet schitterend uit. Zaterdag warmde de zon al grote delen van Nederland op om ook Vlaanderen zondag helemaal te veroveren. De bezoekersaantallen stegen samen met de temperatuur zondagmiddag de hoogte in.

Startschot 2020pesticidevrij

De nieuwe Velt-campagne 2020pesticidevrij was overal prominent aanwezig in de tuinen. Met die campagne wil Velt immers niet alleen alle verkoop van pesticiden aan banden leggen, maar ook tonen dat pesticiden gewoonweg overbodig zijn in een gezonde tuin. De 198 tuineigenaars vertelden hoe zij dat al jaren doen, tuinieren zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Bezoekers vroegen honderduit en gingen geïnspireerd naar huis. 

Heb jij een pesticidevrije tuin? Registreer dan je m² tuin op www.2020pesticidevrij.nu. Bij een gift sturen wij je een tuinbordje op. Zo weet meteen de hele buurt dat jij tuiniert met respect voor plant en dier!