Een soepje smaakt altijd, nietwaar? Neem deze rode bietensoep met pinda bijvoorbeeld. Perfect voor dit seizoen.

Ingrediënten (voor zes personen)

  • 3 rode bieten (maat tennisbal)
  • 1 grote ui
  • 1 el geraspte gember (of 1 el gemberpoeder)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • scheutje balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 el of 1 blokje groentebouillon (Morga is de beste)
  • 2 el pindakaas
  • busseltje verse koriander (voor de liefhebbers)


Foto Wout Hendrickx

Aan de slag

Schil de rode biet en snijd hem in kleine blokjes. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de rode biet, gember, look en kruiden toe. Roerbak 5 minuten.

Blus met de balsamicoazijn.

Zet alles ruim onder water en voeg de groentebouillon toe. Laat 45 minuten koken of tot de bietjes heel zacht zijn. Voeg de pindakaas toe en mix de soep glad.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander.

Laat het smaken!

Meer informatie

Kook het seizoen (cover)

Ontdek meer recepten in ons Velt-boek 'Kook het seizoen'. Ontdek het via onze webwinkel of bij je plaatselijke Velt-groep.