Ook in een kleine tuin of op een verhard terras kan je ecologisch moestuinieren. Daar wil Velt zoveel mogelijk mensen van overtuigen met een nieuw boek dat mogelijk wordt dankzij een crowdfunding.

Waarom een nieuw boek?

Velt wil de stap naar een ander, duurzaam en ecologisch leven zo makkelijk mogelijk maken. Voor iedereen, ook voor wie geen of een kleine tuin heeft. Je kan dan immers ook in potten en bakken gaan moestuinieren.

Jammergenoeg is er op dit moment nog geen goed boek op de markt dat moestuinieren in potten en bakken ecologisch aanpakt. We vinden het dus hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Crowdfunding maakt boek mogelijk

De coronacrisis heeft ook in de financiering van Velt lelijk huisgehouden. Daarom gingen we via crowdfunding op zoek naar het nodige budget om het nieuwe boek te maken.

Er was 12.500 euro nodig om de auteurs en fotograaf te kunnen betalen en het boek te drukken. Via een crowdfunding, die liep tot 21 juni 2020, werd uiteindelijk maar liefst 20.530 euro ingezameld door 419 crowdfunders

"De vele giften en reacties zijn echt overdonderend"

"De vele giften en reacties zijn echt overdonderend," zegt Nina Berghmans van Velt. "Onze dank aan al die gulle schenkers is dan ook erg groot. Zij maken het boek mogelijk en bevestigen de nood aan deze nieuwe publicatie. Bovendien worden de extra inkomsten ook nog eens rechtstreeks geïnvesteerd in het toegankelijk maken van moestuinieren voor iedereen". 

Crowdfunding: de resultaten

20.530 € ingezameld 

(164%)

419

crowdfunders

 

Steunde je de crowdfunding, dan krijg je van Velt volgende bedankingen:

  • Bedanking bij 15 € steun: een download "Moestuinieren doe je zo"
  • 45 €: het boek in primeur
  • 65 €: het boek en een beginnerspakket moestuinieren (met 5 zaden)
  • 125 €: twee boeken en een uitgebreid beginnerspakket moestuinieren (10 zaden)
  • 250 €: het boek in primeur en de cursus 'Potverse groenten uit de minimoestuin'.