Week vijf alweer: we zijn er bijna. Deze week besteden we extra aandacht aan gezinnen met kinderen die meedoen met de Dagen Zonder Vlees. Zeven dagen lang staan zij immers in de schijnwerpers met super smaakvolle menu’s waarvan je kinderen met veel plezier zullen smullen.


Maandag 27 maart - Veggie pitta's

Deze dag zonder vlees vier dochterlief en ik samen met drie andere kindjes en hun mamma. Omdat het snel moest gaan, werd het pittafeest. De ideale manier om kinderen meteen een flinke dosis groenten te doen binnenspelen zonder gemopper. En makkelijk zat. Bestek kan je vergeten en met wat verhakselwerk is de kous af. Feest zeg ik u. Lege bordjes, blije kindjes en contente mamma’s. Zo moet dat zijn.

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Leentje Speybroeck


Dinsdag 28 maart - Spinazie-knolselderpuree met falafels

Een redelijk klassieke maaltijd, maar wel mooi om te zien. Laat je kinderen vooral helpen om de gezichtjes op hun borden te toveren.

> Klik hier voor het recept

(C) Foto: Barbara Creemers


Woensdag 29 maart - Rijsttafel

Dit recept doet het bij mijn moeilijke eters altijd goed, want ik laat ze kiezen wat ze bij verijst mengen, op voorwaarde dat ze minstens twee groenten kiezen. Ik combineer alle groenten, maar we eten wel allemaal samen én ongeveer hetzelfde. Geniet van je stressvrij avondeten…

> Klik hier voor het recept


Donderdag 30 maart - Zoete lasagne

De laatste pompoenen komen uit de wintervoorraad en wellicht ben je de pompoensoep rond deze tijd moe gegeten. Maak er daarom eens een lasagne mee. Je zal zien dat je kinderen dit ook kunnen smaken, omdat de pompoen een heerlijk zoete toets geeft aan dit gerecht.
 

Vrijdag 31 maart - Spaghetti bolognese

Een klassieker die je net zo lekker vegetarisch kan klaarmaken: spaghetti bolognese. De alternatieven voor gehakt zijn massaal voorhanden, maar niet echt nodig. Zowel mijn kinderen als ik lusten deze pastasaus nog het liefst zonder alternatief. Al kan je het dan nog moeilijk bolognese noemen.

> Klik hier voor het recept


Zaterdag 1 april - Groene pannenkoeken

Pannenkoeken zijn bij mijn kinderen altijd een schot in de roos. Waarom die pannenkoeken dan niet wat gezonder maken met wat het seizoen ons biedt? En het seizoen geeft ons veel (on)kruiden die overal spontaan groeien. Ga dus op wildpluk in eigen tuin en leer je kinderen dat vogelmuur, paardenbloemblad en brandnetels perfect eetbaar zijn!

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Barbara Creemers


Zondag 2 april - Griekse balletjes

Dit recept is het perfecte gerecht om je restjes rijst en andere granen in te verwerken. Zorg dat de rijst afgekoeld is wanneer je de balletjes begint te maken.

> Klik hier voor het recept


(C) Foto: Leentje Speybroeck