Wanneer zaai, plant en oogst je je groenten? Met de handige moestuinkalender van Velt kun je de planning voor je tuin en je teeltresultaten noteren. Voor je het weet geniet je van je eigen overheerlijke groenten.


Tuinier als de beste met onze moestuinbijbel

Het Handboek ecologisch tuinieren is niet zomaar een tuinreceptenboek. Het levert je een visie en verschaft inzicht in het leven dat zich in je moestuin afspeelt. In de eerste acht hoofdstukken van dit boek leer je alles over de basisprincipes van ecologisch tuinieren. In de volgende delen komen talloze teelten, rassen en variëteiten ter sprake.

Toen ik jaren geleden het “Handboek ecologisch tuinieren” van Velt ontdekte, begon ik op een geheel nieuwe manier te moestuinieren. Door het principe “Leef mee met de natuur en ga er niet tegen in”, heb ik geleerd preventief te werken. Met als resultaat dat “spuiten” niet langer nodig is en het tuinieren er een stuk plezanter op geworden is. - Wim Lybaert

Het Handboek ecologisch tuinieren telt 700 pagina’s en kost 29,50 euro voor Velt-leden en 38,50 euro voor niet Velt-leden. Je kan het boek bestellen via de webshop van Velt of via de lokale Velt-afdelingen.