Dinsdag 23 mei konden de Evergemse kinderen genieten van een dag vol ecoplezier. Deze dag vormde de feestelijke afsluiter van een leertraject rond duurzame voeding. In de weken voor het slotfeest kwamen Veltlesgevers in de Evergemse klassen ecosmosworkshops geven. De leerkracht kon nadien zelf verder aan de slag met de seizoenskalender en het kwartetspel.

Het traject kaderde in de Fiësta Mundi, een initiatief van de dienst internationale samenwerking van de stad waarbij duurzaamheid en solidariteit centraal staat en kinderen kennis maken met het wereldburgerschap. De kinderen ontdekten tijdens dit traject waarom kiezen voor seizoensgroenten een duurzame, eerlijke en gezonde keuze is.  

Spelen, eten, muziek!

Het slotfeest vond plaats op een wel heel feestelijke locatie: het terrein rond het prachtige kasteel van Wippelgem. Tijdens het slotfeest werden ravot- en denkspelletjes afgewisseld met kleurrijke  kooksessies. Na de groentenestafette en de seizoenskwiz, doken de kinderen de keuken in en maakten seizoenssoepen, aardbeiensmoothies en ecozoete koekjes. .'s Middags hielden de scholen een reuzepicnic op het grasplein voor het kasteel. In de namiddag voorzag de gemeente nog een muzikale afsluiter voor de kinderen met de band Trashbeatz, die muziek maakt met afvalmateriaal. Een topkletsboemdag!

Misschien heeft jouw gemeente ook interesse in zo’n fijne ecodag voor de scholen? Stuur een mailtje naar [email protected] en ontvang alle info