Velt vzw is op zoek naar een nieuwe directeur.

Jan Vannoppen, huidig directeur van Velt, duikt na ruim 13 jaar aan het roer van de organisatie, opnieuw de moestuin in. De Velt-moestuin weliswaar. Vanaf midden december 2020 zal Jan zich samen met de andere medewerkers van de dienst kennis (tuin) buigen over de vele noden en vragen rond ecologische voedselproductie, bodembeheer en groepsprojecten. Jan verlaat de organisatie dus gelukkig niet, maar zal zijn vele talenten in een andere functie inzetten. 
 
Velt is een organisatie in volle bloei. We zijn, samen met onze ruim 20.000 leden, een krachtige maatschappelijke beweging die gelooft in een betere en meer duurzame wereld. Daar heeft Jan Vannoppen als directeur erg veel toe bijgedragen. We kunnen hem daarvoor niet genoeg danken.  
 
Om in Jans voetsporen te treden zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe directeur. Bekijk de vacature hieronder.

Vacature

De directeur van Velt is een kruisbestuiver die zorgt voor een bloeiend Velt, zowel op financieel vlak als op het vlak van ecologische impact. De directeur vormt, ondersteunt en realiseert samen met het personeelsteam de strategische en operationele plannen voor deze bloei. De directeur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de werking van Velt en rapporteert hierover aan de Raad van Bestuur. De directeur is een change manager die de organisatie in overleg met alle betrokkenen door uitdagende veranderingen loodst.

 • Je werkt samen met een sterk intern team en een geëngageerd bestuur om meerjarige en jaarlijkse organisatiedoelstellingen en actieplannen op te stellen en uit te voeren. Vrijwilligerswerking, beleidsimpact, financiële duurzaamheid staan op je prioriteitenlijst.
 • Extern ben je zichtbaar en onderhoud je contacten met middenveldorganisaties die werken rond (agro-)ecologie, milieu en natuur in zowel België als Nederland. De relevante overheden in Vlaanderen en Nederland staan op jouw radar als gedreven lobbyist.

Gewenst profiel

Wij zoeken een gedreven persoonlijkheid met deze competenties

 • Je kunt je scharen achter de missie en doelstellingen van Velt.
 • Het ecologisch leven en tuinieren is jou niet onbekend en je kunt het met autoriteit vertalen in de buitenwereld.
 • Je hebt ervaring in coachend en mensgericht leidinggeven, in een participatieve bedrijfscultuur, in het motiveren en laten ontwikkelen van medewerkers en vrijwilligers.
 • Je kunt verbindend luisteren en communiceren.
 • Om dit alles tot een goed einde te brengen bezit je de nodige flexibiliteit, ben je besluitvaardig en heb je een degelijk zakelijk inzicht. De taal en het jargon van de socio-culturele sector, de opstelling van beleidsplannen, hun opmaak en uitvoering, schrikken je niet af.
 • Een sterke taalvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk, zijn vanzelfsprekend in het Nederlands. Frans en Engels zijn een pluspunt.

Ons aanbod

Wij bieden

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur. Rekening houdend met jouw noden en competenties, en met de noden van de organisatie, is een contract van 80% bespreekbaar.
 • Een aangename werkomgeving met 28 geëngageerde medewerkers.
 • Tewerkstellingsplaats is de Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem.
 • Verloning volgens de barema’s van het paritair comité 329.01, sector sociaal-cultureel volwassenenwerk, barema L1 met overname van relevante anciënniteit en extra legale voordelen.

Contact

Voor meer informatie over de aanwervingsprocedure, de functie of het algemeen personeelsbeleid, kun je contact opnemen met Leen Laenens: +32 (0)478 20 19 93.

Selectieprocedure

Hoe solliciteren?

● Ten laatste tegen 6 december met motivatiebrief en cv. Per mail naar Leen Laenens, voorzitter van het bestuur: [email protected] .
● Gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 14 december met respect voor de geldende coronamaatregelen.
● Je persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt in het kader van deze aanwervingsprocedure.

Meer informatie

Lees alle details in het uitgebreid functieprofiel: www.velt.nu/functieprofiel-directeur

Velt is...

De vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Ze helpt mensen een ecologische levensstijl te ontwikkelen in tuin, keuken en daarbuiten via praktische informatie, boeiende opleidingen en opmerkelijke projecten en campagnes. 20.000 gezinnen en zo’n 1000 vrijwilligers dragen het verhaal uit via 170 lokale groepen in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Via haar campagnes overtuigt ze de overheden van de transitie naar een duurzame wereld.

 

(C) Foto: Radio 1