Houd je van fermenteren? Of wil je het leren? Dan is er nu het nieuwe Velt-boek Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit 96 pagina's tellend pareltje boordevol prachtige foto’s en heldere infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.

Ideaal om groenten te bewaren

Groenten, zout en een pot waarin je die ingrediënten verzamelt: meer heb je niet nodig om aan de slag te gaan met fermenteren. Het is een van de veiligste methodes om groenten te bewaren, dankzij de superkrachten van melkzuurbacteriën. Je moet alleen de regels volgen.

Het boek doet glashelder uit de doeken hoe je groenten fermenteert aan de hand van de droge en natte methode. Heb je de basis onder de knie, dan kun je volop spelen met smaak, kleur en textuur. Zo maak je in elk seizoen je eigen unieke fermenten.

Ecologische kooktechniek

Fermenteren is ideaal om een grote oogst of een overschot aan seizoensgroenten te verwerken en bewaren. Bovendien komt er geen extra energie bij kijken, wat maakt dat fermenteren een ecologische kooktechniek bij uitstek is.

Een reeks verrassende recepten in het boek toont je hoe je zelfgemaakte fermenten kunt verwerken. Zo hoeft er nooit een pot onaangeroerd in je koelkast of kelder te blijven staan. Maak de fermentatiekok in je wakker en dompel je onder in een bruisend keukenavontuur!

Inkijkexemplaar

Benieuwd? Grasduin alvast in Groenten fermenteren

 

 


Nieuw boek: Groenten fermenteren - van seizoen tot seizoen

Ontdek in Groenten fermenteren hoe je eenvoudig en veilig seizoensgroenten fermenteert én hoe je deze fermenten gebruikt als smaakmakers in gerechten. 

Nu te koop in de webwinkel van Velt op bij de lokale Velt-afdeling voor 25 euro of 20 euro (ledenprijs).