Met de Seizoenskeuken maakt Velt van elk seizoen een echt feest. We gaan zeven dagen lang aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit.

Op de zevende en laatste dag van de Herfstkeuken genieten we van een curry met pompoen, broccoli en linzen, een recept van Velt-lesgeefster Myrte Johansen.

Wil je de recepten van de Seizoenskeuken zeven dagen lang ontvangen in je mailbox? Abonneer je gratis.


Curry met pompoen, broccoli en linzen

Recept van Myrthe Johansen, Velt-lesgeefster en natuurvoedingsadviseur en hormooncoach: https://simplifyyourlife.nl.

Ingrediënten (4 p):

  • 400 gram pompoen
  • 200 gram belugalinzen
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 rode uien gesneden
  • 3 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 2 cm verse gember klein gesneden
  • 1/2 theelepel anijszaadjes
  • 3 flinke theelepels garam masala
  • 1/2 tl kurkumapoeder 
  • 1 rode peper, zonder zaadjes klein gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 handen tuinerwten uit de vriezer
  • 150 ml water (of iets meer)
  • zout en peper naar smaak
  • geroosterde amandelsnippers en pompoenpitten (optioneel)
  • handje verse koriander (optioneel)
  • (plantaardige) yoghurt (optioneel)
  • citroensap (optioneel)

Bereiding:

Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Verspreid de pompoen over een bakplaat en zet deze 25 minuten in de oven.
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, de stronk van de broccoli kun je ook gebruiken. Snijd deze in blokjes.

Verhit in een pan (met deksel) de kokosolie en bak de ui ongeveer 4 minuten. Voeg daarna de knoflook, rode peper, gember, kurkuma, anijszaadjes en garam masala toe en even kort mee totdat het begint te geuren.
Voeg dan de broccoli en 150 ml water toe aan het ui-kruidenmengsel. Doe de deksel op de pan en stoom de broccoli 5 tot 7 minuten.

Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Voeg ook de linzen, pompoen en tuinerwten toe en verwarm het geheel nog even goed door maar zorg ervoor dat het geheel niet te gaar wordt. Eventueel kun je nog wat water toevoegen als het geheel te droog is. 

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de curry met gekookte zilvervliesrijst (of naakte haver). Je kunt er (kokos)yoghurt met citroensap en verse koriander bij serveren als je dat lekker vindt.

Bestrooi het geheel met wat geroosterde amandelsnippers en pompoenpitten en/of wat verse koriander.


Recept en foto: Myrthe Johansen, Velt-lesgeefster en natuurvoedingsadviseur en hormooncoach.

Ontdek de workshops die Myrthe en andere voedingslesgevers geven.

 

SeizoenenIn ons tweemaandelijks magazine Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch leven, koken en tuinieren.

Hoe ontvang je Seizoenen?

Als lid van Velt ontvang je Seizoenen zes keer per jaar in de brievenbus of inbox. Zo kan je telkens naar hartelust grasduinen in ons magazine en eco-inspiratie opdoen. Wil je graag Velt-lid worden, klik dan hier.

Benieuwd naar een nummer van Seizoenen?

Vraag gratis je proefnummer aan.