Verger Partagé blaast twee kaarsjes uit. En we hebben goed nieuws: er komt nog een jaartje bij. Hier een bondig overzicht van wat we de afgelopen twee jaar gedaan hebben.

Even ter opfrissing: Verger Partagé is het stadsfruitproject van Velt in Brussel. Sinds 2018 ondersteunen we Brusselaars bij het verzorgen en oogsten van fruit. En dat slaat duidelijk aan.

  • In het eerste jaar gingen we op zoek naar boomgaarden en solitaire fruitbomen. Meer dan 100 (soms vergeten) plaatsen in het Brusselse konden we toen registreren. Samen met vzw Parckfarm plantten we trouwens in 2018 een nieuwe boomgaard aan.
  • Ook het tweede jaar was een succes. Via onze samenaankoop werden er meer dan 200 nieuwe fruitbomen geplant. En verder kon het ons oogstfeest op heel wat aandacht rekenen. Mét gezond en ecologisch fruit dat de vrijwilligers van Parckfarm in de buurt plukten.

Knaller in 2020

Het derde jaar wordt opnieuw een knaller, daar zijn we nu al zeker van. Net als vorig jaar zal er een samenaankoop zijn. Ook organiseren we in het najaar meerdere rondleidingen langs Brusselse boomgaarden. En bovendien zal de fruitboom van het jaar verkozen worden. Heel wat om naar uit te kijken dus. Samen hopen we er met de ambassadeurs wederom een geslaagd fruitjaar van te maken. A votre santé!

> Ontdek meer over Verger Partagé