Met onze groep (beginnende) tuiniers proberen we de technieken van combinatieteelt en permacultuur toe te passen waar mogelijk, en willen we tegelijk ook een voorbeeldtuin creëren voor scholen en eventuele andere groepen. De informatieborden in onze composthoek geven de bezoekers extra informatie rond een ecologische tuin en de kringloop die daarbij ontstaat. 2015 is het eerste jaar waarin we een volwaardig seizoen kunnen tuinieren. We hopen samen een prachtige tuin te creëren waar we ook anderen mee kunnen inspireren.

Natacha, een enthousiaste tuinier, getuigt: “In de lente van 2014 viel er een folder in de bus die meteen onze aandacht trok: "Tuiniers gezocht voor nieuw project met gemeenschappelijk tuin". We kweekten zelf al jaren groenten en kruiden in potten op ons terras en waren super blij met de kans om nog meer te gaan telen, met meer ruimte, in volle grond en samen met andere buurtbewoners. Enkele weken later
was onze Natuur- en Museumtuin reeds een feit!
We begonnen iets te laat in het seizoen (mei) maar tegen de zomer stonden er toch heel wat mooie en gezonde groenten te blinken in de tuin. Het was nog een beetje zoeken en kennis maken, maar ondanks de late start hebben we toch een succesvol eerste seizoen achter de rug. We waren het er allemaal over eens dat we dit jaar sneller willen starten en meer willen plannen, deze winter hebben we hierover vergaderd. Het resultaat is een uitgewerkt kweekplan met ruimte voor last-minute ingevingen.
Iedereen is verantwoordelijk voor het zaaien van een aantal planten en één keer per week werken we samen in de tuin. Ik vind het heel fijn om elkaar wekelijks te zien, samen te werken en advies uit te wisselen. De tuin is voor ons ook een plek om te experimenteren en te leren. Naar de toekomst toe hoop ik dat we onszelf verder kunnen specialiseren en volledig kunnen werken volgens de principes van permacultuur, die we momenteel in de mate van het mogelijke al toepassen. Ik hoop dat we nog vele nieuwe groenten en kruiden kunnen telen en natuurlijk ook proeven. Het samen tuinieren is een super leuke en interessante hobby geworden die ik niet meer zou willen missen en waar ik heel veel van terug krijg.