Groot, groter, grootst: dat kun je wel zeggen over de geweldige ambities en plannen van onze Velt-afdeling Groot-Asse en de Samentuin Zellik. De oprichting van de nieuwe werkgroep Velt-Groenten uit Zellik is daar het bewijs van. Maar vooral de bouw van een ‘organisch tuingebouw’ in de gemeente spreekt tot de verbeelding.

‘De nieuwe werkgroep Velt-Groenten uit Zellik is eigenlijk drie jaar geleden ontstaan binnen ons sociaal-integratief project “samen tuinen”, waar tot voor kort via de gemeente een deeltijdse opbouwwerkster bij betrokken was’, vertelt Reej Masschelein (foto onderaan), secretaris van Velt Groot-Asse en verantwoordelijke van het project Samentuin Zellik. ‘Maar nu is alles officieel en zal Hilde Vandevorst de trekkersrol op zich nemen.'

Het werk voor Velt Groot-Asse is echter nog niet af. ‘Binnenkort zitten we met de gemeente en enkele partners samen om een vzw op te richten om zo het geheel van de tuinensite te beheren. Volgend (na)jaar zal dan gestart worden met de bouw van een ‘organisch tuingebouw'' (zie onderstaande afbeeldingen), aldus een trotse Reej. Velt Groot-Asse hoopt alvast op de goedkeuring van een projectdossier om de komende drie jaar met vrijwilligers de site af te werken.

 


Meer weten over Velt Groot-Asse? Klik hier.