Boterhammen saaie kost? Niet met een van de 50 soorten groentebeleg uit ons boek Lekker gesmeerd. Deze mokkacrème is een aanrader voor de zoetebekken onder ons. Probeer het nu zelf!

Ingrediënten

100 g cashewnoten
100 g bloemkool
1 tl fijngemalen koffie of cacao, speculaaskruiden of kaneel
2 el ahornsiroop
150 ml amandelmelk
een snuifje zout

Aan de slag

Week de cashewnoten een nachtje in koud water of twee uur in heet water.
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze in gezouten water.
Mix de cashewnoten, de bloemkool, de koffie of cacao, de ahornsiroop, de amandelmelk en het zout in een keukenmachine tot een gladde pasta.

Garneertip: werk af met chocoladeschilfers, koffie, schijfjes peer of vijg.

 

Check Lekker gesmeerd voor meer recepten

Lekker gesmeerd (cover)

Maak zelf de lekkerste groentespreads met Lekker gesmeerd: verantwoord, gezond en barstensvol smaak.

Weet jij soms niet meer wat je op je boterhammen moet smeren? Of ben je op zoek naar een leuk aperitiefdipje? Lekker gesmeerd biedt de oplossing. 

Van artisjok-linzenspread, over buffalo bloemkool en knolselderijboter, tot bij satésalade en zoete wortelpasta. Dankzij onze 50 favoriete recepten voor groentebeleg hoef je nooit meer te kiezen voor saai of kant-en-klaar. Want groentespreads zijn niet alleen lekker, ecologisch en goed voor je lijf, je maakt ze ook nog eens klaar in een wip.

Zin om zelf wat te bedenken met de oogst van het moment of een restje groenten uit de koelkast? We verklappen hoe je in 7 stappen je eigen spread creëert. Ook doen we in Lekker gesmeerd het unieke recept van vier bekende groentechefs cadeau en geven we tips om kinderen te laten smullen van groentebeleg.

Vanaf nu verloopt jouw ontbijt, lunch of aperitief lekker gesmeerd!

> Klik hier om je exemplaar te bestellen voor slechts € 20