Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege maakte bekend dat ze ook in 2017 middelen ter beschikking stelt voor de ondersteuning van samentuinen en volkstuinprojecten. Enkele belangrijke punten uit de huidige oproep:

  • extra aandacht voor tuinen waarbij jongeren of de welzijnssector een centrale rol spelen. 
  • zowel de uitbreiding van een bestaande samentuin als de aanleg van een nieuwe samentuin komen in aanmerking.
  • per initiatief is er max. 15.000 euro beschikbaar. 

In een samentuin telen tuiniers samen groenten en fruit. Tegelijkertijd is een samentuin een echte ontmoetingsplaats en is het een locatie waar mensen van elkaar leren over ecologisch tuinieren, koken, leven en eten. Bij de opstart levert Velt technisch en organisatorisch advies en schakelen we een praktijkbegeleider in die de tuiniers leert om samen ecologisch te telen. Onze ecokoks staan dan weer klaar om tuiniers te leren hoe je met de lekkere oogst in de keuken aan de slag gaat.

Velt helpt met jouw dossier

Velt is sinds 2006 actief in ruim 80 samentuinen. We hebben niet alleen expertise in het ondersteunen van samentuinen (zie www.samentuinen.org), samentuinen met bijzondere doelgroepen en schoolmoestuinen. Ook in de opmaak van projectaanvragen hebben we heel wat ervaring.

Deze expertise zetten we graag in om jouw droomtuin te helpen realiseren. De voorbije jaren hielp Velt 50 partners bij de opmaak van hun subsidiedossier. Dankzij onze expertise kreeg meer dan 80 % van de dossiers waarbij Velt als partner betrokken is, effectief de gevraagde subsidie toegewezen.

Wil je meer info of wil je samen met Velt een dossier indienen?

De timing is krap. Uiterlijk 17 september moet het dossier binnen bij de VLM. Doe je graag beroep op Velt? Of heb je vragen? Geef ons dan snel een seintje. Zodra je idee concreet is, kunnen we samen alles grondig voorbereiden.

Tot 20 juli kan je bij Geert terecht ([email protected] of 03 287 80 95). Daarna kan je Jasmien contacteren ([email protected] of 03 287 80 93).