Je bent hier:

Nieuws

Ontdek hier de vierde kandidaat voor de fruitboomverkiezing

De beslissing is gevallen: uit alle kandidaten voor onze fruitboomverkiezing heeft onze onafhankelijke jury zeven toppers geselecteerd. Deze kweepeerboom is daar één van. Is hij jouw favoriet? Breng dan nu je stem uit via onze Facebookpoll.

Lees meer

Keukenpraatjes 9: herfstgroenten

Na een zomerse pauze is onze eco-kookbabbel Keukenpraatjes er weer! In een nieuwe aflevering gaat onze huiskok Leentje Speybroeck aan de slag met haar favoriete herfstgroenten.

Lees meer

Herfstkeuken: op het menu

Breng de herfst in je keuken. Vanaf 21 september gaan we zeven dagen lang gaan we koken met de groenten en -fruit van de herfst en maken daarmee de lekkerste gerechten. 

Lees meer

Waarom wespen eigenlijk nuttige insecten zijn

Ook in de herfst kunnen de wespen opeens een ware plaag worden. Geen limonadeglas is veilig. Op dit moment vergeet je gemakkelijk dat wespen maar enkele weken in het jaar lastig doen, en dat het verder eigenlijk supernuttige beesten zijn. De rest van het jaar zijn het immers harde werkers die grote hoeveelheden muggen, vliegen en rupsen vangen om aan hun larven te voeden.

Stel jezelf daarom, voor je de verdelger inschakelt, eerst de volgende vragen:

Lees meer

Tweede samenaankoop fruitbomen in Brussel gestart

Woon je in Brussel en heb je nog geen fruitboom in jouw stadstuin? Of wil je er graag nog meer bij? Dan is dit jouw kans! Voor het tweede jaar op rij organiseert Velt een samenaankoop van fruitbomen en -struiken voor alle Brusselaars

Lees meer

Zo plant je lekkere look

Wist je dat je alle looksoorten kunt eten? Ja, ook de soorten die je plant voor de sier! Ga nu aan de slag en oogst vanaf het voorjaar blad, bloem of bol.

Lees meer

Een rijke oogst in de permacultuurtuin

September en oktober zijn oogstmaanden bij uitstek: zomergewassen zoals courgette en tomaat produceren nog volop, terwijl de eerste herfstgewassen al op gang komen. Veel appels en peren rijpen in deze maanden. En ook voor gewassen die in je wintervoorraad gaan, zoals pompoen en wortelen, breekt het oogstseizoen aan. Maar Alex oogst nóg meer in haar tuin. Ze vertelt je er graag over, en toont meteen hoe je langer kunt oogsten en bewaren.

Lees meer

Ontdek hier de derde kandidaat voor de fruitboomverkiezing

De beslissing is gevallen: uit alle kandidaten voor onze fruitboomverkiezing heeft onze onafhankelijke jury zeven toppers geselecteerd. Deze kweepeerboom is daar één van. Is hij jouw favoriet? Breng dan nu je stem uit via onze Facebookpoll.

Lees meer

Doe de bubbelkook

Ben jij of is jouw corona-bubbel dol op lekker koken en eten? Popel je om nieuwe recepten uit te testen met al die heerlijke zomergroenten? Wil je je liefsten verwennen met een echt feestmenu? Doe dan nu de bubbelkook en ontdek hoe leuk, leerrijk en bijzonder samen koken en eten is. Met onze zeven bubbelkook-tips vlieg je er vandaag nog in.

Lees meer

Ontdek hier de tweede kandidaat voor de fruitboomverkiezing

De beslissing is gevallen: uit alle kandidaten voor onze fruitboomverkiezing heeft onze onafhankelijke jury zeven toppers geselecteerd. Deze boomgaard is daar één van. Is hij jouw favoriet? Breng dan nu je stem uit via onze Facebookpoll.

Lees meer

Sponsors

https://www.amanprana.eu/voeding/appelazijn/

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid