Je bent hier:

Nieuws

Historische perenboom herleeft dankzij Dieter en Velt-vrijwilligers

Voor haar podcast Erfgoedmysteries trok Marieke De Maré naar Wevelgem. Ze ontmoet er haar jeugdvriend Dieter, die Velt-vrijwilliger is en onderzoek doet naar oude fruitrassen.

Lees meer

Verleng de seizoenen in je serre of kas

De natuur en de tuin gaan met het korten van de dagen op een lager pitje staan. Maar met een serre of kas in de tuin verleng je de seizoenen. Dat bewijst Jos Van Hoecke, auteur van het succesboek Achter glas: tuinieren in serre of kas, want terwijl hij de laatste vruchtgewassen oogst, kuilt hij zijn witlof in en begint hij een nieuw moestuinseizoen te plannen. Met deze vijf tips haal jij ook meer uit je tuin.

Lees meer

Keukenpraatjes 10: ecozoete tussendoortjes

In de herfst steekt het verlangen naar hartverwarmende lekkernijtjes (meer dan ooit) de kop op. Velt-chef Leentje Speybroeck verwent je in Keukenpraatjes dan ook met heerlijke ecozoete tussendoortjes. 

Lees meer

Ontdek hier de zevende - en laatste - kandidaat voor de fruitboomverkiezing

De beslissing is gevallen: uit alle kandidaten voor onze fruitboomverkiezing heeft onze onafhankelijke jury zeven toppers geselecteerd, waaronder deze druivelaar. Is ze jouw favoriet? Breng dan nu je stem uit via onze Facebookpoll.

Lees meer

Bladeren in de moestuin: laat ze gerust liggen

Als de bladeren vallen, zijn we vaak geneigd om die zo snel mogelijk op te ruimen. Eigenlijk is dat niet nodig. Het is immers een heel natuurlijk fenomeen dat gevallen bladeren de grond tijdens de herfst en winter bedekken. Maar waar houd je het best rekening mee als je bladeren in je moestuin wilt gebruiken?

Lees meer

Wat kun je doen met kastanjes?

In de herfst kan je wel eens "last" krijgen van hamstergedrag. Alsof een oerinstinct je influistert dat je een voorraad moet inslaan voor de winter. Zo krijg je de onweerstaanbare drang om kastanjebolsters met de voeten te openen en de buit mee naar huis te nemen. Maar wat doe je dan met die voorraad? Ziehier een, verre van volledig, lijstje met tips!

Lees meer

Bloembollen eten: al eens geprobeerd?

Eetbare siertuinen en bloemrijke moestuinen zijn erg in trek. Hét moment om een aantal eetbare biobloembol- en knolgewassen op de kaart te zetten.

Lees meer

Europa kleurt rood: flink meer handtekeningen nodig om bijen te redden

Velt is 1 van de 90 organisaties die het Europees burgerinitiatief Red Bijen en Boeren ondersteunt. Bedoeling is om het gebruik van synthetische pesticiden tegen 2035 uit te faseren, boeren te ondersteunen naar een landbouw zonder pesticiden en zo de bijen en natuur te redden. Maar er zijn flink meer handtekeningen nodig om dat in gang te kunnen zetten.

Lees meer

Velt blijft groeien: 19.847 gezinnen zijn lid

Het is meer dan eens duidelijk: steeds meer mensen zoeken manieren om ecologischer te leven. In huis, tuin én keuken. Dat merken we ook bij Velt. Want momenteel zijn maar liefst 19.847 gezinnen lid van onze vereniging. Het hoogste aantal ooit. Samen zijn we allemaal eco-actief.

Lees meer

Geniet mee: een zelfvoorzienend paradijs in Frankrijk

Wadse en Mathilde werken sinds 2016 aan een zelfvoorzienend paradijs in de Morvan (Frankrijk). Een grote biologische permacultuurtuin, kippen, bijen, vijvers en een huis van strobalen en leem zorgen ervoor dat ze helemaal off the grid leven. Of om het met de naam van hun project te zeggen: La Vie Naturelle!

Lees meer

Sponsors

Huis van Haaz
Behaag je tuin

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid