Je bent hier:

Nieuws

Velt stelt voor: het Fermentatiefestival

September en oktober staan in het teken van fermenteren bij Velt. Tijdens het Fermentatiefestival maken België en Nederland kennis met deze ecologische én lekkere kooktechniek.

Lees meer

Zo help je egels bij het bouwen van een winterschuilplaats

In deze periode van het jaar is er voor egels weinig voedsel te vinden. Tijd dus om stilletjes aan in te dommelen tot in maart of april. Lees hier wat jij kan doen om egels te helpen bij het bouwen van een winterschuilplaats.

Lees meer

Gezocht: tijdelijke communicatiemedewerker (60%)

Bij Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) verleiden we mensen tot een ecologische levensstijl. Dit doen we onder meer via artikels in ons magazine Seizoenen en op onze website en socialemediakanalen. Momenteel zijn meer dan 22.000 gezinnen lid van onze vereniging. Om nog meer mensen te overtuigen van een ecologische levensstijl, en hen daarbij te helpen, zijn we op zoek naar een tijdelijke communicatiemedewerker (60% VTE).

Lees meer

Record voor samenaankoop fruitbomen: ‘Dubbel zoveel bestellingen als vorig jaar!’

Onze samenaankoop fruitbomen was wederom een succes. In het totaal hebben 83 mensen 1.460 fruitboom- of struiken besteld. ‘Dat zijn cijfers om trots op te zijn’, zegt onze fruitmedewerkster Catheline Pieters. ‘Dat zijn namelijk dubbel zoveel bestellingen als vorig jaar. Vooral zuiderse fruitsoorten zijn populair.’

Lees meer

Maak kennis met de drie meest voorkomende spinnen uit onze streek

Het is herfst en dat betekent dat we de spinnen weer mogen verwelkomen. Wist je dat er in België en Nederland ongeveer 700 soorten zijn? Ontdek hier welke spinnen hier het meeste voorkomen.

Lees meer

Een round-up over glyfosaat: een schadelijke onkruidverdelger

De Europese erkenning van glyfosaat, 's werelds meest gebruikte onkruidverdelger, loopt op 15 december 2022 af. Ondanks wetenschappelijke studies die de schadelijke gevolgen van glyfosaat voor mens en milieu aantonen, werd toch een nieuwe toelatingsprocedure opgestart. Hieronder een 'round-up' van het glyfosaatparcours in Europa.

Lees meer

Keukenpraatjes over granen en zaden

Volwaardige granen en zaden vormen een prachtige aanvulling aan ons dagelijks menu. Toch variëren we hier nog weinig mee terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met Keukenpraatjes.

Lees meer

Fruit plukken doe je zo

Goed plukken is meer dan met een lichte draaibeweging een appel van de tak losmaken. Goed plukken is belangrijk voor de boom, maar ook voor een goede bewaring en kwaliteit van de oogst. Hieronder vind je de basisprincipes van goed plukken. 

Lees meer

Velt voor het klimaat: op 10 oktober in Brussel, 6 november in Amsterdam

Klimaatverandering is een feit. Nu al zijn er miljoenen mensen die de zware gevolgen van de opwarming van de aarde voelen: droogte, overstromingen, extreem weer, weinig voedsel… Klimaatwetenschappers waarschuwen dat de temperatuurstijging niet boven de 1,5°C mag gaan. Daarom eisen we opnieuw onmiddellijke actie en komen we op straat in Brussel en Amsterdam.

Lees meer

Velt zoekt IT-coördinator (60% VTE)

We zijn op zoek naar een IT-coördinator (60% VTE) die de digitalisering in onze beweging helpt versnellen.

Lees meer

Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid