Je bent hier:

Nieuws

Samenaankoop biologische zaden

Velt is er voor de ecologische tuinier. Daarom organiseren we van november tem 15 december een samenaankoop van biologische zaden voor Velt-leden. 

Lees meer

Siberische yaconsoep

Een heerlijk soepje brengt warmte tijdens donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt onze huiskok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Waarom en wanneer snoei je een fruitboom?

Je weet ongetwijfeld dat elke fruitboom geregeld een snoeibeurt nodig heeft. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En op welk moment snoei je het best? Deze vijf tips maken je wegwijs.

Lees meer

Keukenpraatjes: lekkere cadeautjes

Met de feestdagen op komst, worden velen overvallen door cadeautjesstress. Maar geen nood, dankzij de feestelijke aflevering van Keukenpraatjes op 18 december ga je stressvrije eindejaarsdagen tegemoet.

Lees meer

Een romig soepje voor extra warmte

Bestrijd de koude met een warme soep. Onze huiskok Leentje deelt haar recept voor de romigste wintersoep ooit.

Lees meer

Dit is het verschil tussen bio en gangbare zaden

Al miljoenen jaren produceren planten hun zaden. Ze zullen dus wel weten wat ze doen. Toch kan de mens het vaak niet laten om tussen te komen. Bij gangbaar zaadgoed gebeurt dat onder meer door de zaden met een pesticidelaagje te omhullen. Maar wat is nu het verschil tussen gangbare en biologische zaden?

Lees meer

Een herfstige maaltijdsoep

Een heerlijk soepje brengt warmte tijdens donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt onze huiskok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Keukenpraatjes: zuurdesembrood

Niks lekkerder dan een perfect gebakken zuurdesembrood, krokant aan de buitenkant, zacht en luchtig aan de binnenkant. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw brood deze perfectie benadert? Niemand minder dan zuurdesemexpert en bakkoningin Michel Gonzaga verklapt het je allemaal tijdens de volgende aflevering van Keukenpraatjes.

Lees meer

Yummie... Boerenkoolsalade met barbecuekikkererwten

De herfst is het seizoen van de gezelligheid. En wat is er gezelliger dan lekker eten? Probeer zeker eens deze boerenkoolsalade met barbecuekikkererwten.

Lees meer

Soep!

Soep brengt warmte tijdens deze donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt Velt-kok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid