Je bent hier:

Nieuws

Samenaankoop biologische zaden

Velt is er voor tuiniers met een ecologisch hart. Daarom organiseren we van 8 november tem 15 december een samenaankoop van biologische zaden voor Velt-leden. We bieden een ruime keuze aan zaden, pootgoed, plantgoed en paddenstoelenbroed én een aardige korting.

Lees meer

Tips voor een waardevol cadeau

In deze bijzondere eindejaarsperiode zetten we graag onze geliefden wat extra in de bloemetjes. Met een lief bericht, kaartje of cadeau. Een cadeau van Velt past daar perfect bij.

Lees meer

Advies nodig over je bodem?

Jaarlijks krijgt Velt zo'n 200 vragen binnen van tuiniers die hun bodem hebben laten testen. Stuk voor stuk willen ze weten wat de resultaten precies betekenen en wat ze nu concreet moeten doen in de moestuin. Met onze nieuwe bemestingstool geven we leden van Velt in een handomdraai een antwoord op al die vragen.

Lees meer

Keukenpraatjes 11: soep en toppings

November is soepmaand bij Velt. Ook tijdens Keukenpraatjes, de online eco-babbel, duikt chef Leentje Speybroeck in de soep. Leentje gaat aan de slag met een paar van haar favoriete herfstgroenten en combineert die met bijzondere smaakmakers.

Lees meer

November soepmaand: week 4

De laatste week van november soepmaand is aangebroken. Geniet je mee van een dampend kommetje?

Lees meer

Gezocht: kruisbestuiver (m/v/x) voor een bloeiend Velt

Velt vzw is op zoek naar een nieuwe directeur. Lees de vacature.

Lees meer

De nieuwste Seizoenen, bomvol ecologisch nieuws

Het nieuwste nummer van ons magazine Seizoenen (november) ziet het levenslicht. We brengen 52 pagina's over ecologisch leven, koken en tuinieren. Bovendien ontdek je er alles over de samenaankoop zaden.

Lees meer

November soepmaand: week 3

In de derde week van november soepmaand doen we eens een keertje speciaal. Leentje schotelt je een cappuccino van winterpostelein en wortelkokossoep voor. Mmm...

Lees meer

Terugkijken en opruimen in de permacultuurtuin

November en december zijn de maanden waarin de dagen almaar korter worden. En kouder. Ik hou van deze tijd van het jaar. Zonder schuldgevoel op de bank zitten terwijl het buiten donker is, wetend dat het onkruid even niet zo hard groeit: het kan gewoon. De tuin komt tot rust en ik ook. Helemaal niets doen? Dat nu ook weer niet. Deze periode is bij uitstek een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, en om op te ruimen zodat ik het nieuwe jaar goed kan inzetten.

Lees meer

November soepmaand: week 2

Voor Velt is november dé soepmaand bij uitstek. Geniet met ons mee van heerlijke, gezonde en ecologische soepjes. 

Lees meer

Sponsors

Huis van Haaz

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid