Je bent hier:

Nieuws

Keukenpraatjes: stoofpotjes

De winter is hét moment om te genieten van hartverwarmende groentestoofpotjes. In een nieuwe aflevering van Keukenpraatjes op Facebook op zaterdag 29 januari om 11u toveren we met wintergroenten heerlijke stoofpotjes op tafel.

Lees meer

Nieuwe bestuurders gezocht

Wil  je mee beslissen over de strategie van Velt? Dan ben jij misschien één van onze nieuwe bestuurders. Je versterkt de bestaande ploeg van 10 bestuurders.

Lees meer

Op weg naar een ecologische keuken

Een jaar lang brengt Sarah De Hert de tien stappen naar een ecologische keuken op een toegankelijke en lekkere manier in de praktijk. In elk nummer van ons magazine Seizoenen zetten we daarbij een of twee van die stappen kort in de kijker. Hieronder vind je bij elke stap als extraatje onze favoriete tips. Inspiratie genoeg om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer

Lof aan radicchio: de rassenproef!

De doorsnee Vlaming of Nederlander kent witlof, maar de verwante groen- en roodlofrassen nog niet. Die heten botanisch ook allemaal Cichorium intybus, en hebben net als witlof dat bittere, sappige, notige en zoetige in zich. Eind september oogstten we met een zeskoppig panel zestien radicchiorassen. We proefden en bekroonden enkele toprassen.

Lees meer

Hoe herken je kleine veldkers?

Kleine veldkers (Cardamine hirsuta) is een éénjarige kleine tot zeer kleine wilde plant.

Lees meer

Winterkeuken: op het menu

Vier de winter in de keuken! Zeven dagen lang gaan we samen koken met de groenten van de winter en maken daarmee de lekkerste gerechten. 

Lees meer

Ziektevrije buitentomaten: het kan wel!

Tomaten kun je niet buiten kweken in de Lage Landen. Dit was altijd al zo, maar de afgelopen jaren werden we verwend met hete en droge zomers. 2021 was een jaar dat tomatenkwekers weer ‘met beide voeten op de grond zette’.

Lees meer

Keukenpraatjes: lekkere cadeautjes

Met de feestdagen op komst, worden velen overvallen door cadeautjesstress. Maar geen nood, dankzij de feestelijke aflevering van Keukenpraatjes op 18 december ga je stressvrije eindejaarsdagen tegemoet.

Lees meer

Siberische yaconsoep

Een heerlijk soepje brengt warmte tijdens donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt onze huiskok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Waarom en wanneer snoei je een fruitboom?

Je weet ongetwijfeld dat elke fruitboom geregeld een snoeibeurt nodig heeft. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En op welk moment snoei je het best? Deze vijf tips maken je wegwijs.

Lees meer

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid