Je bent hier:

Nieuws

Boek nu de workshopreeks 'Kook het seizoen' en leer toveren met groenten.

Ben jij ook dol op het ritme van de seizoenen, de wonderlijke metamorfose die de natuur elk jaar weer ondergaat? Elk seizoen voelt niet alleen anders aan, ook de smaak verandert het hele jaar door dankzij het eindeloze aanbod aan seizoensgroenten. Tijdens deze workshopreeks maken we een culinaire reis door de seizoenen en beleven de lekkerste avonturen. Reis je mee? 

Lees meer

PFOS: Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, BioForum en Velt dagvaarden Vlaamse overheid voor schenden informatieplicht aan burger

Velt, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en BioForum dagvaarden de Vlaamse Overheid, de Openbare Maatschappij voor Afvalstoffen (OVAM) en Lantis (de bouwheer van de Oosterweel). Hoewel de 3 partijen zeker sinds 2017 op de hoogte waren van de PFOS-vervuiling en de potentiële gevolgen voor milieu en volksgezondheid, verzuimden ze de bevolking te waarschuwen. Daarmee heeft de overheid de informatieplicht, de zorgplicht en de rechten van de mens geschonden.

Lees meer

Heel wat nieuwe samentuinen en voedselbossen op komst!

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Zuhal Demir maakt bekend dat 14 projecten in Vlaanderen een subsidie krijgen voor de aanleg en inrichting van nieuwe volkstuinen of voor de uitbreiding en/of modernisering van bestaande volkstuinen. Al mag je die volkstuinen heel ruim interpreteren: ook heel wat samentuinen en voedselbossen kunnen rekenen op een erkenning!

Lees meer

Keukenpraatjes: stoofpotjes

De winter is hét moment om te genieten van hartverwarmende groentestoofpotjes. In een nieuwe aflevering van Keukenpraatjes op Facebook op zaterdag 29 januari om 11u toveren we met wintergroenten heerlijke stoofpotjes op tafel.

Lees meer

Nieuwe bestuurders gezocht

Wil  je mee beslissen over de strategie van Velt? Dan ben jij misschien één van onze nieuwe bestuurders. Je versterkt de bestaande ploeg van 10 bestuurders.

Lees meer

Op weg naar een ecologische keuken

Een jaar lang brengt Sarah De Hert de tien stappen naar een ecologische keuken op een toegankelijke en lekkere manier in de praktijk. In elk nummer van ons magazine Seizoenen zetten we daarbij een of twee van die stappen kort in de kijker. Hieronder vind je bij elke stap als extraatje onze favoriete tips. Inspiratie genoeg om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer

Lof aan radicchio: de rassenproef!

De doorsnee Vlaming of Nederlander kent witlof, maar de verwante groen- en roodlofrassen nog niet. Die heten botanisch ook allemaal Cichorium intybus, en hebben net als witlof dat bittere, sappige, notige en zoetige in zich. Eind september oogstten we met een zeskoppig panel zestien radicchiorassen. We proefden en bekroonden enkele toprassen.

Lees meer

Hoe herken je kleine veldkers?

Kleine veldkers (Cardamine hirsuta) is een éénjarige kleine tot zeer kleine wilde plant.

Lees meer

Winterkeuken: op het menu

Vier de winter in de keuken! Zeven dagen lang gaan we samen koken met de groenten van de winter en maken daarmee de lekkerste gerechten. 

Lees meer

Ziektevrije buitentomaten: het kan wel!

Tomaten kun je niet buiten kweken in de Lage Landen. Dit was altijd al zo, maar de afgelopen jaren werden we verwend met hete en droge zomers. 2021 was een jaar dat tomatenkwekers weer ‘met beide voeten op de grond zette’.

Lees meer

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid