Je bent hier:

Nieuws

Velt stelt voor: het Fermentatiefestival

September en oktober staan in het teken van fermenteren bij Velt. Tijdens het Fermentatiefestival maken België en Nederland kennis met deze ecologische én lekkere kooktechniek.

Lees meer

Record voor samenaankoop fruitbomen: ‘Dubbel zoveel bestellingen als vorig jaar!’

Onze samenaankoop fruitbomen was wederom een succes. In het totaal hebben 83 mensen 1.460 fruitboom- of struiken besteld. ‘Dat zijn cijfers om trots op te zijn’, zegt onze fruitmedewerkster Catheline Pieters. ‘Dat zijn namelijk dubbel zoveel bestellingen als vorig jaar. Vooral zuiderse fruitsoorten zijn populair.’

Lees meer

Maak kennis met de drie meest voorkomende spinnen uit onze streek

Het is herfst en dat betekent dat we de spinnen weer mogen verwelkomen. Wist je dat er in België en Nederland ongeveer 700 soorten zijn? Ontdek hier welke spinnen hier het meeste voorkomen.

Lees meer

Een round-up over glyfosaat: een schadelijke onkruidverdelger

De Europese erkenning van glyfosaat, 's werelds meest gebruikte onkruidverdelger, loopt op 15 december 2022 af. Ondanks wetenschappelijke studies die de schadelijke gevolgen van glyfosaat voor mens en milieu aantonen, werd toch een nieuwe toelatingsprocedure opgestart. Hieronder een 'round-up' van het glyfosaatparcours in Europa.

Lees meer

Keukenpraatjes over granen en zaden

Volwaardige granen en zaden vormen een prachtige aanvulling aan ons dagelijks menu. Toch variëren we hier nog weinig mee terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met Keukenpraatjes.

Lees meer

Fruit plukken doe je zo

Goed plukken is meer dan met een lichte draaibeweging een appel van de tak losmaken. Goed plukken is belangrijk voor de boom, maar ook voor een goede bewaring en kwaliteit van de oogst. Hieronder vind je de basisprincipes van goed plukken. 

Lees meer

Velt voor het klimaat: op 10 oktober in Brussel, 6 november in Amsterdam

Klimaatverandering is een feit. Nu al zijn er miljoenen mensen die de zware gevolgen van de opwarming van de aarde voelen: droogte, overstromingen, extreem weer, weinig voedsel… Klimaatwetenschappers waarschuwen dat de temperatuurstijging niet boven de 1,5°C mag gaan. Daarom eisen we opnieuw onmiddellijke actie en komen we op straat in Brussel en Amsterdam.

Lees meer

Velt zoekt IT-coördinator (60% VTE)

We zijn op zoek naar een IT-coördinator (60% VTE) die de digitalisering in onze beweging helpt versnellen.

Lees meer

Zo bewaar je paddenstoelen het beste

De herfst is in het land en heel wat paddenstoelen steken de kop op. Leuk om te spotten tijdens een wandeling of in je tuin, maar ook lekker om te verwerken in een gerecht. Alleen zijn rauwe paddenstoelen heel gevoelig voor bederf. Leer hier hoe je ze het beste bewaart.

Lees meer

'Ik kies zelf wat ik eet': Velt tegen nieuwe Europese plannen omtrent GGO's

De Europese Commissie maakt plannen om nieuwe GGO-technieken vrij te stellen van de voorschriften van de bestaande strenge regelgeving. 'Hiermee kunnen we onmogelijk akkoord gaan', stelt Stijn Overloop, directeur van Velt. 'De bescherming van onze gezondheid, onze natuur en de rechten op vrije keuze voor zowel de consument als de boer kan zo niet meer gegarandeerd worden.'

Lees meer

Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid