Wist je dat je radijzen ook prima kunt bakken? Daar krijgen ze een zachte botersmaak van. In deze pasta komt alles van de radijs aan bod. Het knolletje vliegt in de pan en het bald verandert in een pittige pesto. Radijs op haar best!

Ingrediënten (voor vier personen)

1 bosje radijzen
een scheut olijfolie
2 tenen knoflook
500 g capellini
400 g jonge spinazieblaadjes
een scheutje balsamicoazijn
100 g pijnboompitten
optioneel: 80 g Parmezaanse kaas
zwarte peper
zuiver zeezout

Voor de pesto:

het loof van de radijzen
200 g zonnebloempitten
100 ml olijfolie
het sap van 1 citroen
1 teen knoflook
peper en zout
optioneel: 80 g geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag

Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix fijn.
Snijd de radijsjes in vieren. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de radijsjes en één teen geperste knoflook toe en bak in 3 minuten goudbruin. Voeg een flinke snuif peper en zout toe.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en roer er wat olijfolie door.
Was de blaadjes spinazie en zwier ze droog. Meng ze in een kom met een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de radijzen, de pasta en de pesto toe en meng alles losjes door elkaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let goed op dat ze niet aanbranden!
Dresseer de pasta op de borden en werk af met de pijnboompitten en eventueel wat schilfers Parmezaanse kaas.

Tip: voeg aan de radijsjes stukjes groene asperge toe.

 

Improvisatiekoken

Op zoek naar meer recepten met seizoensgroenten en -fruit?

In ons boek Kook het seizoen vind je nog veel meer kooktips en recepten.

Te koop in de webshop voor 32,50 euro (27 euro ledenprijs) en bij je Velt-afdeling.

Meer publicaties over duurzaam en ecologisch koken? Neem een kijkje in onze webshop.