Pimp je speelplaats geeft scholen ook dit jaar de kans hun speelplaats om te toveren tot een speeljungle. Vanaf 1 februari kan je intekenen om kans te maken op een pimpbudget. Begin nu vast te dromen en plannen met je school, leerkrachten en ouders om een mooi voorstel in te dienen! Velt helpt je graag op weg met haar workshop en handleiding. 

Groene speelplaatsen zijn top

Steeds meer scholen wagen de stap naar een groenere look. Een bloeiende en groeiende speelplaats is een plek waar kinderen op avontuur kunnen en zo de nodige zuurstof opdoen om zich tijdens de lestijden goed te kunnen concentreren. Bovendien prikkelt een groene speelplaats de creativiteit en fantasie van de kinderen. Zo'n omgeving maakt de speeltijd tot een feest! Maar er is meer. Een groene speelplaats is ook een plek waar de natuur in de stad een kans krijgt . Dit komt de biodiversiteit ten goede. Een groene speelplaats wordt een klein ecosysteem waar plant en dier een thuis vindt, een plek die leeft. 

 

Pimp je speelplaats

Vorig jaar staken Cera, KBC, Green Planet, Natuur en Bos, Klasse en MOS de handen in elkaar en creëerden Pimp je speelplaats. Alle Vlaamse en Brusselse scholen konden een dossier indienen om hun speelplaats om te toveren tot een groene oase. Vijfhonderd scholen grepen die kans, zeventien scholen vielen in de prijzen. Deze gelukkigen kregen een budget van 3500 euro om hun droomspeelplaats waar te maken. De scholen die geen budget kregen, ontvingen haalbare tips om zelf aan de slag te gaan. Pimp je speelplaats verzamelde daarvoor een waaier aan informatie bij tal van organisaties met flink wat kennis voor het bouwen aan een groenere school. Ook Velt stond in de kijker.

Velt zet je op weg

Velt heeft heel wat ondersteunend materiaal voor scholen met groene speelplaatsdromen. Zo is er de interactieve groene speelplaatsworkshop voor ouders en leerkrachten, een groene speelplaatshandleiding met alles wat je moet weten om je speelplaats ecologisch te vergroenen en  het groene speelplaatswerkboek om zelf aan de slag te gaan. Verder kan je extra begeleiding op maat krijgen. Vraag het aan via [email protected]

 

 

Subsidies?

Ook dit jaar kan je meedingen naar een hulpbudget om je droomspeelplaats te verwezenlijken. Vanaf 1 februari kan je jouw groen plan indienen bij Pimp je Speelplaats. Houd je groene vingers maar al in de aanslag!