Dat Lekker ecologisch! een heerlijk kookboek is, weten wij bij Velt al langer. Maar toen we de eer kregen om de tafel te dekken voor Raf Walschaerts waren we een piepklein beetje zenuwachtig. Uiteraard waren we vooral reuze benieuwd of de grote broer van Kommil Foo onze gerechtjes even graag zou lusten als wijzelf.

Mousse van witte chocolade

Raf maakte zelf selectie uit Lekker ecologisch! en wij schotelden hem zijn menu voor. Dat klonk als volgt: een zomerse venkelsoep met tomaat en garnalen, linzen met tempebacon en paprikavinaigrette en een mousse van witte chocolade met geitenkaas en frambozencoulis. Dat laatste gerechtje was meteen ook de favoriet van de avond.

De combinatie van het zoete van de witte chocolade en het friszure van de geitenkaas zorgt voor een uitzonderlijke smaakervaring. Het fruitige van de frambozencoulis maakt het helemaal af. Na dit dessertje denk je meteen ‘eentje is geentje’. Een echte zomertopper! En als Raf dat vindt, kunnen wij het alleen maar beamen.

 

Wat is jouw favoriet uit Lekker ecologisch!? We zijn alvast benieuwd naar al jullie culinaire ervaringen met ons boek!


Lekker ecologisch

Met dit kookboek kunnen kooklustige ouders en hun kinderen samen aan de slag.  Zo wordt koken een spannende uitdaging en vertrek je op een speelse ontdekkingsreis langs de seizoensgebonden groenten en fruit uit de eigen streek. De ruim 500 recepten laten je bovendien kennismaken met alles wat de ecologische keuken te bieden heeft.

Foto's: Leentje Speybroeck en Swa De Heel