Een heerlijk soepje brengt warmte tijdens donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt onze huiskok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

In de vierde en laatste week maken we een Siberische yaconsoep. 


Siberische yaconsoep 

Recept en foto: Leentje kookt

Ingrediënten (nodig voor vier)

  • 500g yacon
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • snuif nootmuskaat
  • 1 liter groentebouillon (1el morga in een liter heet water)
  • shot wodka
  • 80 ml (soja)room
  • pezo naar smaak

Bereiding

Versnipper de ui en look en snijd de yacon in blokjes. 

Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ui en look samen met de yacon tot ze een klein beetje goudbruin worden. Blus met de wodka. Voeg bouillon toe.

Laat koken tot de yacon heel gaar is (minstens half uur). Mix glad, voeg eventueel water toe indien te dik.

Voeg wat room toe en kruid af met peper en zout en nootmuskaat. Lekker met croutons en veel verse peterselie

Meer tips