Appel, peer en meer, het gloednieuwe Velt-boek over grootfruit, is vanaf deze week beschikbaar. En bij tal van Velt-afdelingen wordt je honger naar fruit nog eens extra gestild met activiteiten over fruitbomen snoeien, fruit telen, proeven, oogsten en verwerken.

Antwerpen

Limburg


Heb je een rijke oogst? Weet je niet goed wat je met al je groenten en vruchten moet doen? Heel wat Velt-afdelingen organiseren activiteiten om de oogst te verwerken en te bewaren: van appels persen tot zurkool of wijn maken.

Ook in jouw buurt? Ontdek het snel in onze activiteitenkalender.


Oost-Vlaanderen

Vlaams Brabant

West-Vlaanderen

Nederland


Appel, peer en meer: fruitbomen in de tuin

Prachtige bloesems in de lente en heerlijke vruchten in de herfst. Elke tuin verdient een fruitboom! Maar welke fruitboom past bij jou en je tuin? En hoe zorg je voor een lekkere oogst?

Appel, peer en meer helpt je bij de keuze van boomvorm en fruitsoort. Met een greep uit de lekkerste rassen voor de ecologische tuin. Je ontdekt waar een boom het liefst staat en hoe je de bodem verzorgt. Met behulp van tekeningen en praktische tips gidst dit boek je door de snoei. Kortom, een inspirerend sfeer- en doeboek voor de beginnende tuinier én gevorderde fruitliefhebber.

Beschikbaar vanaf eind oktober. Je kunt nu al het boek bestellen voor slechts €25 (voor Velt-leden, of €29,90 voor niet-Velt-leden), zo ben je zeker van je exemplaar.

 

 

(C) Foto: Swa De Heel