Met 800 zijn ze ondertussen, onze vrijwilligers. Elke dag opnieuw zetten zij zich met heel veel enthousiasme en passie in om de Velt-boodschap verder te verspreiden en mee vorm te geven aan onze vereniging. De Week van de Vrijwilliger is dan ook hét moment om hen extra in de bloemetjes te zetten. Daarom vertellen we bijzonder graag waarom we – vanuit het secretariaat – een boon hebben voor hen.

'Ik word vrolijk als ik enthousiaste vrijwilligers aan de telefoon hoor. Ze hebben steeds veel ideeën en zitten vol energie. Dan besef ik waarom ik voor Velt werk.' - Dorien Pelckmans, medewerker samentuinen en schoolmoestuinen.

'Wat ik zo waardeer is de warmte die in alle contacten met vrijwilligers overheerst. Het gedeelde enthousiasme, het steeds zoeken naar wat de mensen nodig hebben en het voluit zorgen voor elkaar... Die overgave en betrokkenheid raakt me en bewonder ik enorm!' - Riet Janssens, coördinator dienst Beweging.

Vanuit Velt genieten we enorm van de inzet van onze vrijwilligers:

'De beste vrijwilligers zijn diegenen die er zelf ook plezier aan hebben en zich door ervaring kunnen ontplooien.' - Lieven David, medewerker moestuinen.

'Onze Velters zijn aantrekkelijk door hun enthousiasme. Ze stralen echt iets uit als ze hun verhaal vertellen.' - Jan Vannoppen, directeur.

We hebben ook veel bewondering voor de tijd die onze vrijwilligers besteden aan Velt:

'Ik sta versteld dat er vrijwilligers zijn die al even lang Velt dragen als dat ik voor Velt werk. En zonder dat ze vergoed worden. Ze blijven doorgaan en geloven in onze vereniging. Dat is zo mooi.' - Karin Holemans, diensthoofd Administratie.


Reden te meer om een ongelooflijke boon te hebben voor iedereen die zich voor Velt inzet. Want dankzij de passie en motivatie van onze vrijwilligers kunnen we ons vandaag een prachtige vereniging noemen.

Heb je ook zin om je in te zetten voor Velt? Dat kan! Neem contact op met je plaatselijke Velt-afdeling voor meer informatie.


(C) Foto's: Aikon Producties