Dit weekend vindt in Parijs een cruciale internationale klimaattop plaats. Het doel: een nieuw globaal akkoord om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te beperken. Het doel van Velt-voorzitster Leen Laenens? Haar stem laten horen, maar in eerste instantie er geraken met de fiets!


Power to the people!

(26/11) Velt-voorzitster Leen Laenens onderweg met de fiets naar Parijs

"Power tot the people:  1 van de 6 eisen van de Climate Express. Niet evident in een omgeving waar de veiligheid voor initiatieven zoals onze fietstocht enorm restrictief is. Maar we laten ons niet kooien. Fantastisch hoeveel organisaties hier samen fietsen. En jij? O ik ben "gewoon" een burger. Ik ben actief bij 11.11, ik werk bij Broederlijk Delen, militant Greenpeace, Inter Environnement Wallonië, JNM, Jong Groen, Ecolo, BBL, Fietsersbond, Hart Boven Hard, Acw, Acod en nog meer.

Velt? Ik ben ook lid. We zijn al zeker met 7 leden hier... De tegenbeweging groeit, zonder meer. Indrukwekkend wat de ploeg jonge organisatoren van deze Climate Express met hun drive en werkkracht vrijwillig hebben uitgebouwd: 3 keer per dag vers veganistisch biologisch eten, te gast in scholen en sporthallen, lokaal bier en sap..... Ondersteuning van dokters en fietsherstellers, 's avonds film en discussies. Nu Oostende strand ook al niet meer mag, stellen we onze grote democratische hoop op Parijs waar we vrijdagavond binnen fietsen."

 

 

(C) Foto's: Leen Laenens