Fruitbomen zijn bijzonder waardevol. Niet alleen voor een stad, ook voor haar inwoners. Daarom organiseren we voor het derde jaar op rij een samenaankoop van fruitbomen en -struiken in Brussel. Via deze samenaankoop werden de voorbije twee jaar zo’n duizend bomen en struiken geplant in en rond de Belgische hoofdstad.

Benieuwd naar de toppers?

Reine des Reinettes

Een uitstekende appel met een fijn zoetzuur aroma. Een zelfbestuiver dus één exemplaar in je tuin volstaat. Bovendien is het ook een goede bestuiver voor andere bomen.

> Bestel Reine des Reinettes via de samenaankoop van Velt

Conference

Hoewel de Conference-peer standaard te vinden is in de winkel, wordt de boom veel aangeplant omwille van zijn goede vruchtbaarheid en lange bewaartijd van de vrucht. Een goede bestuiver, ideaal voor een tuin met één boom.

> Bestel Conference via de samenaankoop van Velt

Mirabelle de Nancy

Het oude mirabellenras vormt een vaste waarde in de gamma van de pruimen. De mirabel is fel gegeerd door zijn fijne, aromatische, lichtzoete smaak. En biedt ook weerstand tegen de meest courante ziektes.

> Bestel Mirabelle de Nancy via de samenaankoop van Velt

 

Fertile de Septembre

Perziken zijn eigenlijk niet zo geschikt voor ons klimaat, ze horen eerder thuis in het Middellandse Zeegebied. Maar Fertile de Septembre is daar een uitzondering op. Het is één van de meest resistente perzikvariëteiten en geeft op een zonnige warme plek in de stad een goede oogst.

> Bestel Fertile de Septembre via de samenaankoop van Velt

Royal

Abrikozen zijn makkelijker te telen dan perziken. Ze bieden beter weerstand tegen ziektes en vormen meer bloemen. Het enige nadeel: het zijn vroege voorjaarsbloeiers (maart) waardoor ze gevoelig zijn voor nachtvorstschade. Maar op een warme beschutte plaats, zoals een zuidmuur, lukt het wel goed om abrikozen te kweken.

> Bestel Royal via de samenaankoop van Velt

 

Zin om ook je eigen fruit te kweken? Neem snel een kijkje op www.veltsamenaankoop.be en ontdek het ruime assortiment aan ecologische fruitbomen en -struiken. 

https://veltsamenaankoop.be/