Vijftien enthousiaste kookliefhebbers starten vandaag met de ecokoksopleiding van Velt. Deze toekomstige ecokoks zullen vanaf september groepen in Vlaanderen begeleiden die samen ecologisch willen koken. Maar samen koken is meer dan koken alleen. Met dit samenkoken willen we van het ‘eetgebeuren’ terug een verbindende gebeurtenis maken, waarbij deelnemers van elkaar leren en samen genieten van overheerlijke gerechten.

Adieu aan voedselverspilling

Met deze ecokoksopleiding ijveren we voor het concretiseren van onze tien principes naar een duurzame wereld. Eén van die principes is het voorkomen van voedselverspilling. Door aan de slag te gaan met voedseloverschotten en gebruik te maken van de improvisatiekooktechniek beperken we voedselverlies tot een minimum en leren we deelnemers hoe ze bewuster met hun voeding kunnen omgaan.

Dit improvisatiekoken is een culinair avontuur, waarbij diversiteit en creativiteit centraal staan. Tijdens het improvisatiekoken leren we onze voeding beter kennen door met een frisse nieuwe blik ingrediënten en bereidingswijzen te combineren.

Wil je samen met Velt koken?

De ecokoks krijgen tijdens de opleiding een theoretische en praktische basis om de samenkeukens op te richten en te begeleiden. Vanaf september kun je een begeleidingstraject aanvragen bij Velt via [email protected].


(C) Foto: Aikon Producties