We zijn ervan overtuigd dat de echte waarde van wilde planten nog te zeer onbekend en daardoor onbemind is. We kunnen onkruiden als vervelende ongenode gasten in onze (moes)tuin ervaren, maar ze zijn zoveel meer dan dat. Wilde planten hebben heel wat troeven, waar we in onze tuin en keuken van kunnen genieten. En wat je niet kent, kun je leren kennen.

Daarom lanceren we drie nieuwe vormingen in het teken van onkruiden. Aan de hand van deze nieuwe reeks lessen maken we je graag wegwijs in de wereld van de tuin(on)kruiden. Dat zijn zowel de bekende keukenkruiden als de courante tuinonkruiden en wilde bloemen en planten. Kijk gerust in onze activiteitenkalender of een van deze lessen gepland staat of organiseer zelf voor je organisatie een bijeenkomst.

Welke nieuwe (on)kruidenvormingen zijn er?

Sierlijk en kruidig: op ontdekking in de tuin

Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. We trekken eropuit in de tuin en zorgen voor een kruidige oogst. Je leert tijdens deze tuinwandeling eetbare (on)kruiden herkennen.

Klik hier voor meer informatie

 


Sierlijk en kruidig: genieten van (on)kruiden

Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. Tijdens deze lezing ontdek je hoe onkruiden naast de keukenkruiden een plaats verdienen in je tuin en op welke plaats ze thuishoren.

Klik hier voor meer informatie

 


Lekker en kruidig: (on)kruiden op je bord

(On)kruiden spelen in de ecologische keuken een onmisbare rol. Ze zijn een rijke en gezonde aanvulling op de seizoensgebonden variatie aan groenten en fruit en geven de ecologische keuken karakter door hun diversiteit aan smaken.

Klik hier voor meer informatie
 

 

 

(C) Foto's: Aikon Producties