Je hebt geen dure materialen nodig om zuurdesembrood te bakken. De meeste vind je waarschijnlijk al in je keuken. 

  • Een keukenweegschaal om alle ingrediënten nauwkeurig af te wegen.  
  • Een glazen pot om je starter in te bewaren. 
  • Een spatel om je starter te mengen en alle kanten van je pot en kom schoon te maken. 
  • Een thermometer om de temperatuur van je water te meten. 
  • Een glazen kom of een andere grote kom om je deeg te mengen. 
  • Een deegschraper om te helpen bij het mengen en vormen van je deeg. 
  • Een schone handdoek of een bord om het deeg te bedekken terwijl het rust (je kunt ook een bijenwasdoek gebruiken). 
  • Een rijsmandje om het deeg te laten rijzen en om te helpen bij het vormen. Je kunt ook een vergiet of een broodvorm gebruiken.
  • Een lame of ander scherp (scheer)mesje om je deeg in te snijden.  
  • Een Dutch oven of een andere zware (gietijzeren) pan die geschikt is voor de oven. Je gebruikt deze om je brood in te bakken.
  • Een baksteen (niet noodzakelijk, maar wel een aanrader).
  • Ovenwanten om ervoor te zorgen dat je je niet verbrandt. 

> Zo maak je zelf een zuurdesemstarter

> Lokale granen: terug van weggeweest