Velt-afdeling Wevelgem-Menen liet zich inspireren door de actie ‘Toekomst Zaaien’ om zelf de slogan ‘samen eco-actief’ in de praktijk te brengen. Met het meerjarige project ‘Wevelgem Zaait’ slaan ze de handen in elkaar met de gemeente om een stukje grijze zone binnen het Groen Lint Wevelgem aan te pakken. Via hun campagne mobiliseren ze de inwoners en verenigingen van Wevelgem en omstreken om samen braakliggende stukken langs de spoorweg en in de buurt van het station aan te pakken. Met bloemenzaad en fruitstruikjes toveren ze die om tot wonderlijke stukjes groen.

Op zaterdag 18 april gaven ze de aftrap van het project met workshops zaadbommen en zaadconfetti maken, een wandeling met uitleg over (on)kruiden en pesticidenvrij beheer langs de openbare weg, en het samen inzaaien van een stuk braakliggend terrein bij het station. Daarmee is Velt Wevelgem-Menen een engagement aangegaan om gedurende een aantal jaren actief betrokken te blijven bij de uitbouw van het Groene Lint Wevelgem.

Een mooi initiatief dat perfect past in het ‘samen eco-actief‘-verhaal dat Velt in de komende jaren samen met haar lokale afdelingen wil schrijven. Je vindt er meer over op beweegt.velt.be/wevelgemmenen/2667/wevelgemzaait.