Greenpeace Nederland heeft – op z’n minst – een verrassend rapport uitgebracht. De milieuorganisatie wist namelijk de hand te leggen op vertrouwelijke verkoopcijfers van pesticiden in Nederland. En wat blijkt? De verkoop ligt veel hoger dan aangenomen. Deze vaststelling bevestigt de jarenlange flou artistique (vaagheid) die rond cijfers van pesticidenverkoop en –gebruikt hangt.

En hoe zit het in België? Een duidelijke vraag voor Phytofar, de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen. Velt kijkt alleszins uit naar haar antwoord. Op 1 maart zitten Velt en Greenpeace België samen rond de tafel om te bespreken hoe we gezamenlijk de Belgische situatie boven water kunnen krijgen.

2020 pesticidenvrij

Tegen 2020 wil Velt alvast alle pesticiden uit de winkelrekken, zodat particulieren ze niet meer kunnen kopen. Daarom zetelen we sinds november 2015 in de adviesraad van de Federale Overheid om het Nationale Actieplan Pesticiden op te volgen. Gelukkig moeten we niet alleen aan de kar trekken. In België werken we samen met o.a. Greenpeace, Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu, in Nederland leggen we contacten met Greenpeace Nederland. En om de Europese wetgeving te beïnvloeden, zijn we lid van het Pesticides Action Network.


Steun ons in de strijd tegen pesticiden

Ook jij kunt samen met ons een belangrijke stap zetten in het gezonder maken van onze leefomgeving. Door deze boodschap te verspreiden of door ons financieel te steunen. 

Geef een gift aan Velt of word lid.

Geef een gift

Alvast bedankt voor je steun!

(C) Foto: Nicole Breuer