Deze bijzonder lekkere wok combineert twee wintergroenten: pastinaak en witlof. Smaakmakers als gember, rode peper en koriander fleuren deze stoere jongens helemaal op. Het recept is van de hand van Griet Van Herck. Zij serveert het gerecht het liefst met romige kokosrijst, zoetzure rodebietenhummus en chips van spruitjes.

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • een duimgroot stuk gember
  • 1 rood pepertje
  • 2 grote pastinaken
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 wortels
  • 1 el kokosolie
  • 1 el sojasaus
  • een klein bosje koriander
  • 2 el geroosterde pindanoten
  • peper en zout

Aan de slag

Hak de knoflook, de gember en de helft van het pepertje fijn. Snijd de andere helft in reepjes en bewaar ze voor de garnering.

Snijd de pastinaak, het witlof en de wortels in juliennereepjes. Voor de pastinaak en de wortels gebruik je het best een mandoline of een juliennesnijder.

Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan. Stoof de knoflook, peper en gember aan en voeg de pastinaak toe. Voeg na 3 minuten de wortels en het witlof toe en blus het geheel met sojasaus.

Breng op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte koriander, geroosterde pindanoten en een paar reepjes rode peper.

Meer informatie


Kook het seizoen (cover)

Ontdek meer recepten in ons Velt-boek 'Kook het seizoen'. Ontdek het via onze webwinkel of bij je plaatselijke Velt-groep.