Johanna Huiberts kookt al jaren met bloembollen. In het boek Eet smakelijke tulp heeft ze enkele recepten gebundeld. Haar lievelingsgerecht is het tulpentaartje. Hoe ze dat maakt, ontdek je hier.

Ingrediënten (voor 8 puntjes)

4 el amandelschaafsel
45 g boter
3 stroopkoeken
25 g suiker
5 biologische tulpenbollen
1 el poedersuiker
250 g mascarpone

kleine (15 cm) springvorm

Aan de slag

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan met antiaanbaklaag tot het lichtjes bruin verkleurt. Giet het meteen uit de pan in een bakje, zodat het niet te bruin wordt.
Smelt 30 gram boter in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Zo voorkom je dat de boter bruin verkleurt.
Verkruimel de stroopkoeken en roer de kruimels door de boter tot een zachte massa.
Doe het mengsel in de spingvorm en plet het met de bolle kant van een lepel tot het een stevige bodem vormt. Laat afkoelen zodat de bodem hard wordt.
Voor het karameliseren van de tulpenbollen doe je 15 gram boter in een koekenpan. Laat de boter langzaam smelten en voeg de suiker toe tot deze is opgelost.
Ontdoe de tulpenbollen van hun bruine huid, snipper ze, voeg ze aan de gesmolten suiker toe en roer enkele minuten door. Voorkom dat de suiker verbrandt door de hittebron goed te regelen en steeds te roeren. Als het klaar is, giet je het mengsel in een schaaltje om af te koelen.
Roer de poedersuiker door de mascarpone en bestrijk de afgekoelde bodem hiermee. Roer het amandelschaafsel door de gekarameliseerde tulpen en verdeel dit over de mascarpone.
Het taartje is het lekkerst als het niet te lang na de bereiding wordt gegeten.

 

Bestel ook je biologische bloembollen

Houd jij net als Johanna van bloembollen? Doe dan mee met onze samenaankoop. Nog tot en met 20 mei kun je je favoriete biologische bloembollen bestellen. Keuze uit meer dan 50 soorten.

Doe mee met de samenaankoop