Je bent hier:

Aan de slag in de moestuin

Aan de slag in de moestuin

Basiscursus ecologische moestuin

Basiscursus ecologische moestuin

In deze vierdelige lessenreeks leer je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten.

Klik hier voor meer informatie
 
 

 


Basiscursus grootfruit

Deze driedelige lessenreeks vormt de basis voor de ecologische teelt van grootfruit (appels, peren,...) in de tuin. Je leert aan de hand van theorie- en praktijklessen alles over de ecologische fruittuin, boomzorg en zomer- en wintersnoei.

Klik hier voor meer informatie


Extra module: het snoeien van leifruit

Na het volgen van de basiscursus voor de ecologische teelt van grootfruit kun je een extra module aanvragen voor het snoeien van leifruit.

Klik hier voor meer informatie

 

 

 


Een boeiende moestuin, ook op jouw school!

Een boeiende moestuin, ook op jouw school!Heel veel scholen dromen van een perceeltje vol verse groenten. Een schoolmoestuin is voor kinderen namelijk een plekje om te genieten én om bij te leren. Bij het opstarten van zo’n tuin komt wel wat kijken. Daarom ontwikkelde Velt deze interactieve infosessie.

Klik hier voor meer informatie


Moestuin ten huize van...

Moestuin ten huize vanIn twaalf lessen kom je werkelijk alles te weten over gezond en ecologisch tuinieren. Je start met een basiscursus moestuinieren en daarna zet je de theorie om in de praktijk. Zo leer je precies wat je wanneer moet doen in je tuin.

Klik hier voor meer informatie


Pesticidevrij tuinieren

Tegen 2025 wil Velt alle pesticiden uit de winkelrekken. Maar hoe pak je je tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kan je preventief doen? En wat als er toch onkruid of plagen optreden?

Klik hier voor meer informatie

 


Permacultuur

Waar staat permacultuur voor? En hoe begin je eraan? Deze les gidst je door de principes van permacultuur en toont je voorbeelden uit eetbare tuinen. Ontdek hoe je jouw wensen kan waarmaken binnen de mogelijkheden van je tuin, samentuin of buurtpark. Of je nu groenten wilt kweken in de zon of een voedselbos wilt creëren in halfschaduw: deze les wijst je de weg.

Ecologisch tuinieren in potten en bakken

Potverse groenten uit je eigen minimoestuinDe workshop ecologisch tuinieren in potten en bakken is er voor iedereen die zelf iets lekkers wil kweken. Je terras, balkon of vensterbank kun je omtoveren tot een eetbare oase. Groenten en eetbare bloemen, kruiden, bessen en zelfs fruitboompjes: er kan meer dan je denkt. Voor wie: beginnende tuiniers, doorgewinterde tuiniers, en iedereen die met potten- en bakkenteelt wil experimenteren. De workshop helpt je kiezen en toont je stap voor stap hoe je je minituintje ecologisch opstart en verzorgt. Je ontdekt alles over goede potten en bakken, de betere potgrond en de beste plantencombinaties: het recept voor veel en duurzaam eetplezier.

Klik hier voor meer informatie
 
 
 


Voor elke tuin een geschikte kip

Voor elke tuin een geschikte kipKippen zijn bijzonder nuttige dieren. Ze verwerken je groente-, tuin- en keukenafval en zorgen voor lekkere eitjes. Maar hoe houd je kippen en hoeveel plaats heb je daarvoor nodig? En welk kippenras is het meest geschikt voor jouw situatie?

Klik hier voor meer informatie


Praktijkbegeleiding

In een samentuin vindt een groep tuiniers de tijd en ruimte om hun eigen groenten te kweken. Individueel of in groep. Een praktijkbegeleider helpt beginnende tuiniers hierbij. Op het ritme van de seizoenen staat hij ze bij met jarenlange ervaring en kunde.

Klik hier voor meer informatie


Sierlijk en kruidig: genieten van (on)kruiden

Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. Tijdens deze lezing ontdek je hoe onkruiden naast de keukenkruiden een plaats verdienen in je tuin en op welke plaats ze thuishoren.

Klik hier voor meer informatie


Sierlijk en kruidig: op ontdekking in de tuin

Onkruiden zijn veel meer dan ongewenste kruiden. Ze hebben flink wat troeven, waar je in tuin en keuken lekker van kunt genieten. We trekken eropuit in de tuin en zorgen voor een kruidige oogst. Je leert tijdens deze tuinwandeling eetbare (on)kruiden herkennen.

Klik hier voor meer informatie

.

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid