Je bent hier:

Verger partagé

Verger partagé

Consulter cette page en français

Gedeeld fruit in Brussel

Fruitbomen zijn enorm waardevol voor een stad. Toch genieten we niet altijd ten volle van deze bomen en hun vruchten. Vaak omdat we de mogelijkheden niet kennen. Met Verger partagé wil Velt Brussels stadsfruit opwaarderen. Maar hoe?

 

Ontsluiten

Waar vind je fruitbomen in Brussel? We hebben geen zicht op wat er aanwezig is. Niet op openbare plaatsen, noch in particuliere tuinen. Velt maakt Brussels fruit zichtbaar op de kaart, waardoor Brusselaars goesting zullen krijgen om zelf met fruit aan de slag te gaan.

Planten

Velt plant op het domein van vzw Parckfarm haar eerste collectieve boomgaard in Brussel. Ook particulieren kunnen fruitbomen planten. In samenwerking met de Bûûmplanters stimuleren we de aanplant van fruitbomen in de stad.

Kennis delen

Velt toont Brusselaars hoe je gezond fruit teelt en hoe je oogst.

Plukken, proeven en genieten

De Brusselaar die hulp nodig heeft bij het plukken, kan rekenen op de vrijwilligers van vzw Fruitcollect. Zo maken we optimaal gebruik van dat lekkere fruit. Velt nodigt daarenboven alle Brusselaars uit op een oogstfeest om te genieten van verschillende fruitproducten.


Meer weten?

Stuur een mailtje naar [email protected]. Voor dit project bundelt Velt haar krachten en expertise met die van deze Brusselse organisaties.  
 

   

.

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid