Gefascineerd door voedselbossen of eetbare buurten? Wil je weten wat permacultuur precies is, hoe je eraan begint, wat werkt en wat niet werkt in de lage landen? Velt wil meer kennis en kunde rond permacultuur delen via een aantrekkelijk, sterk en praktijkgericht boek. Ook dromen we van Velt-lesgevers en een studiedag over permacultuur. Investeer nu in het boek en start je eigen voedselbos!


Doneer nu via  www.voorjebuurt.nl/permacultuurboek en maak kans op een gratis Velt-masterclass naar keuze* (ter waarde van ongeveer 200 euro). We verloten er 2 onder de crowdfunders!


Wat is permacultuur?

Permacultuur inspireert zich op natuurlijke ecosystemen en heeft als bedoeling om het land in productie te brengen. Velts aanpak in moes- en siertuin zijn stukjes permacultuur, die ze voor het eerst wil samenbrengen in een duidelijke visie en een praktische handboek.

Wat drijft ons?

Onze tuin- en bodemspecialisten krijgen al jarenlang vragen over permacultuur: wat is het precies, hoe begin je eraan, wat werkt en wat niet hier in de lage landen,… De auteurs Linder Van den Heerik (Permacultuur Netwerk, docent, ontwerper) en Greet Tijskens (Velt) legden hun kennis samen en staan alvast te popelen om te schrijven!

 

Waarom een boek? 

De realiteit is dat heel wat ecologische tuiniers nu al experimenteren met permacultuur. Ze hebben behoefte aan kennis, begeleiding, stimulansen. Velt wil hen begeleiden. Onze droom is om zoveel mogelijk tuiniers in dorpen, wijken en buurten te inspireren via een aantrekkelijk, gedegen en praktijkgericht boek. En dat tuiniers de handen in elkaar slaan om samen iets moois te creëren.

Wat hebben we nodig?

De totale investering om het boek te maken is 70.000 euro, om deze kosten te dragen willen we met deze crowdfundingsactie 14.000 euro verzamelen.


Doneer nu via  www.voorjebuurt.nl/permacultuurboek en maak kans op een gratis Velt-masterclass naar keuze* (ter waarde van ongeveer 200 euro). We verloten er 2 onder de crowdfunders!


 

Wat krijg je terug voor jouw donatie?

  • Voor 10 euro: Een grote, dankbare glimlach!
  • Voor 20 euro: Je naam als crowdfunder krijgt een eervolle vermelding in het nieuwe handboek.
  • Voor 35 euro: Behalve onze dankbare glimlach en jouw naamsvermelding, krijg je het handboek* toegestuurd eind november 2018.
  • Voor 65 euro: Voor deze steun krijg je gratis toegang tot de studiedag* in november 2018 waar je het boek* in primeur en gesigneerd ontvangt. In het boek staat jouw naam in de lijst van crowdfunders.  
  • Voor 150 euro: Je krijg gratis toegang tot de studiedag* en je krijgt het boek* toegestuurd in primeur op de studiedag. Bovendien geniet je in de lente van 2019 van een rondleiding met auteur Linder van den Heerik in zijn eigen permacultuurtuin in Oisterwijk (NL).

Belangrijk om weten:

  • De prijs voor het handboek is voorlopig geraamd op 25 euro voor Velt-leden en 29,90 voor niet-leden. Door 10 euro extra te geven heb je het boek en steun je de realisatie!
  • De prijs van de studiedag is voorlopig geraamd op 15 euro voor Velt-leden en 30 euro voor niet-leden. 
  • Bedragen voor crowdfunding zijn niet fiscaal aftrekbaar.
  • Betalen kan via Direct debit (Ideal), Mister cash of via een credit card.
  • Crowdfunden kan tot 13 maart 2018!

 

(C) Foto's: François De Heel