Je bent hier:

14.000 bezoekers trotseerden de regen en bezochten prachtige ecotuinen

14.000 bezoekers trotseerden de regen en bezochten prachtige ecotuinen

Antwerpen, 14 juni 2012 - De Velt-ecotuindagen kenden het voorbije weekend een derde minder bezoekers dan in 2011, maar wie regen en kou trotseerde had er geen spijt van en ook de tuineigenaars zijn best tevreden. En dus is Velt ook tevreden. "Wie er bij was heeft genoten, dat is het belangrijkste", zegt campagneleider Katleen Verhaert.

Gemiddeld 76 bezoekers per tuin

Het ging de voorbije jaren crescendo met de Ecotuindagen: 17.000 bezoekers in 2009 en 2010, 21.000 in 2011, maar dit jaar was het weer op zondag echt te slecht om grote drommen bezoekers aan te trekken. Met naar schatting 14.000 bezoeken aan 127 tuinen komen we toch nog uit op 76 bezoekers per tuin.

Blije gezichten en een goede sfeer

"Regen, daar schrikken we niet van terug. Onder de paraplu blijf je droog en in een natte tuin valt er ook veel te zien en te leren", is een veel gehoorde reactie bij de bezoekers. Ze toonden veel bewondering voor de inspanningen van de organisatoren, die op hun beurt genoten van de interesse van de bezoekers. ‘Laurence vindt dat de 100 bezoekers en hun tientallen kinderen een pluim verdienen om deze regen te trotsteren en, sommige, van superver te komen. Dank, lieve bezoekers!’ luidt één van de reacties in de Velt-Facebookgroep.

Lagere verkoop handboeken

Traditioneel werft Velt extra veel leden tijdens de Ecotuindagen, in 2011 waren het er zo’n 250. De bezoekers aan de Ecotuindagen kopen ook nogal wat Velt-handboeken. Dat zal dit jaar allicht een stuk lager liggen, maar Katleen Verhaert, campagneleider bij Velt relativeert: "Tuinieren zit enorm in de lift en er is een grote interesse voor de ecologische aanpak in tuin en keuken. Al die geïnteresseerden vinden vroeg of laat de weg naar Velt, via hun kennissen, een workshop, een krantenbericht…"  En dan filosofisch: "Je leren neerleggen bij het weer en er ondanks de regen het beste van maken, dat hoort ook bij ecologisch leven.’"


Voor meer informatie kan u terecht bij:

Sponsors

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen